Στον εισαγγελέα ο ιερέας που έριξε καυστικό υγρό σε Μητροπολίτες

(Φωτογραφία: kathimerini.gr)

Στον Εισαγγελέα οδηγήθηκε σήμερα το απόγευμα, ο 37χρονος ιερέας που χθες επιτέθηκε σε Μητροπολίτες ρίχνοντάς τους καυστικό υγρό, μία υπόθεση που προκάλεσε αίσθηση και σόκαρε.

Ο Εισαγγελέας του άσκησε ποινική δίωξη για το αδίκημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης κατά συρροή, ενώ ο 37χρονος ζήτησε συγνώμη, λέγοντας πως δεν ήξερε ότι θα κάνει κακό.

Να θυμίσουμε πως από το Φλάμπουρο, του δήμου Βισαλτίας, κατάγεται ο 37χρονος αρχιμανδρίτης, ο οποίος το απόγευμα έριξε βιτριόλι σε επτά μητροπολίτες εκ των οποίων οι δύο φέρουν σοβαρά εγκαύματα, αλλά και ένας αστυνομικός που τραυματίστηκε κατά την προσπάθεια σύλληψης του δράστη.

Ο πρόεδρος της Τοπική Κοινότητας Φλαμπούρου Αβραάμ Τσινάρης δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ήσυχος άνθρωπος φαινόταν φιλότιμος, δε φαινόταν αγροίκος. Ένα ήσυχο ανθρωπάκι. Πριν περίπου ένα μήνα ήθελε να αυτοκτονήσει, είχε έρθει και η Ασφάλεια. Το είχε γράψει στο Ίντερνετ ότι θέλει να αυτοκτονήσει. Αυτά που ακούγαμε με στεναχωρούσαν πάρα πολύ. Ακούγαμε ότι τον έπιασαν με ναρκωτικά, ότι είναι διωγμένος, ότι δεν τον ήθελαν στις εκκλησίες. Στεναχωριόμουν πολύ για εκείνον με όλα αυτά που άκουγα, γιατί ήταν ένα ορφανό παιδί, μεγαλωμένο μέσα στη φτώχεια. Όταν έγινε αρχιμανδρίτης πήγε στο εξωτερικό στους Αγίους Τόπους, μετά γύρισε και πήγε στην Αγία Βαρβάρα Βεροίας. Τελευταία φορά ενεργός ήταν στην Αλεξάνδρεια Βεροίας. Με όλα αυτά που έχουν συμβεί δεν ξέρω τι να πω. Είναι κρίμα, πολύ κρίμα. Είναι νέος και χάλασε τη ζωή του».

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •