Μ. Σχοινάς για μετάλλαξη «Δέλτα»: Τα ευρωπαϊκά εμβόλια την αντιμετωπίζουν πλήρως (Βίντεο)

Για το εν εξελίξει εμβολιαστικό πρόγραμμα και για την μετάλλαξη «Δέλτα» αναφέρθηκε ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής της Ευρωπαϊκής Ένωσης Μαργαρίτης Σχοινάς στην ομιλία του κατά τη διάρκεια της ανακήρυξής του σε επίτιμο δημότη του δήμου Σερρών.

Συγκεκριμένα ανέφερε:

«Η πρωτοφανής πανδημία που κόστισε τη ζωή σε εκατοντάδες χιλιάδες συνανθρώπους μας και άλλαξε ουσιαστικά την πορεία του κόσμου, όπως τον γνωρίζαμε, οδήγησε σε ιστορικές αποφάσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο η εφαρμογή των οποίων βρίσκεται τώρα σε πλήρη εξέλιξη.

Το εν εξελίξει εμβολιαστικό πρόγραμμα-το μεγαλύτερο στην ιστορία της ανθρωπότητας με εμβόλια ασφαλή και προσβάσιμα σε όλους- και η νέα Ευρωπαϊκή Ένωση Υγείας που θα θωρακίσει τις υγειονομικές μας άμυνες στο μέλλον είναι η παρακαταθήκη που αφήνει πίσω της. Το Πιστοποιητικό Κινητικότητας στο οποίο η χώρα πρωτοστάτησε και ολοκληρώθηκε μόλις σε 2 μήνες όταν η σχετική νομοθετική διαδικασία διαρκούσε 2 χρόνια».

Ο κύριος Σχοινάς συνέχισε: «Έχουμε καλύτερη γνώση για τον ιό. Υπάρχουν βάσιμοι λόγοι για αισιοδοξία αλλά δεν υπάρχουν λόγοι για επανάπαυση. Αυτός ο ιός είναι πονηρός ύπουλος. Πρέπει από το φθινόπωρο να έχουμε το νου μας αλλά η Ευρώπη είναι πιο καλά προετοιμασμένη φέτος σε σχέση με το περσινό καλοκαίρι».

Ο Μαργαρίτης Σχοινάς αναφέρθηκε επίσης και για τη μετάλλαξη «Δέλτα» τονίζοντας τα παρακάτω:

«Η μετάλλαξη ΔΕΛΤΑ σίγουρα μας ανησυχεί αλλά ευτυχώς οι ειδικοί μας λένε ότι τα ευρωπαϊκά εμβόλια την αντιμετωπίζουν πλήρως. Έχουμε λοιπόν αυτή την διαβεβαίωση. Αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να χαλαρώσουμε και όσοι δεν εμβολιάστηκαν να εμβολιαστούν και από το φθινόπωρο να έχουμε το νου μας για οποιαδήποτε άλλη απειλή έτσι ώστε να μπορέσουμε να την αντιμετωπίσουμε».

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •