Τι αλλάζει από τη Δευτέρα στις μετακινήσεις προς τα νησιά- Εν αναμονή για τις χερσαίες μετακινήσεις


Τις νεότερες αποφάσεις για τη μετακίνηση των πολιτών προς τα νησιά, ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Από τη Δευτέρα 5 Ιουλίου για τις μετακινήσεις προς τα νησιά, θα απαιτούνται:

▪ Για τους ενήλικες: Πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης, αρνητικό αποτέλεσμα PCR τις τελευταίες 72 ώρες ή αρνητικό αποτέλεσμα rapid test τις τελευταίες 48 ώρες.

▪ Για ανήλικους 12-17 ετών: Οποιοδήποτε τεστ, περιλαμβανομένου του self test.

▪ Για ανήλικους έως 12 ετών: Ταξιδεύουν ελεύθερα.

▪ Στην επιστροφή από τα νησιά συνίσταται η διενέργεια self test για όλους όσους είναι άνω των 12 ετών.

▪ Από το μέτρο εξαιρούνται οι: Εύβοια, Λευκάδα και Σαλαμίνα. Επίσης, εξαιρούνται όσοι μετακινούνται μεταξύ διαφορετικών νησιωτικών Περιφερειακών Ενοτήτων για λόγους εργασίας, σε καθημερινή βάση. Αυτοί θα μετακινούνται με διενέργεια εβδομαδιαίου αυτοδιαγνωστικού ελέγχου, self test, όπως ήδη ισχύει, αλλά και όσοι μετακινούνται μεταξύ νήσων που βρίσκονται σε πολύ κοντινές αποστάσεις σε πορθμεία, που συνδέουν την ηπειρωτική χώρα με νήσους κοντινής απόστασης και αυτοί με τη διενέργεια εβδομαδιαίου αυτοδιαγνωστικού τεστ, self test, θα μετακινούνται αν πρόκειται για εργαζομένους, όπως ήδη ισχύει και με τη διενέργεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου, self test, πριν τη μετακίνηση και για τους υπόλοιπους.

▪ Για τις χερσαίες μετακινήσεις αξιολογούνται από την κυβέρνηση τα επιδημιολογικά δεδομένα στην ηπειρωτική χώρα και η κατάσταση θα επανεκτιμηθεί σύντομα.

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •