Α. Βάκαλος: «Υπάρχουν εστίες αρνητών του εμβολίου μέσα σε εκκλησίες» (Βίντεο)

Σε καταγγελία προχώρησε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Σερρών Άγγελος Βάκαλος στην πρόσφατη συνέντευξη τύπου που έλαβε χώρα στο διοικητήριο Σερρών κάνοντας λόγο για εστίες αρνητών των εμβολίων και γενικότερα του κορονοϊού μέσα στις εκκλησίες του νομού Σερρών. Συγκεκριμένα, ο κύριος Βάκαλος τόνισε τα εξής: «Παρότι η επίσημη εκκλησία και η Μητρόπολη Σερρών είναι πολύ θετικά τοποθετημένη απέναντι στο εμβόλιο υπάρχουν άτομα που διατείνονται ότι είναι Χριστιανοί, δεν ξέρω αν επηρεάζονται από κάποιους κληρικούς ή πνευματικούς ή διαβάζουν στο ίντερνετ διάφορα site της σκληρής ορθοδοξίας, είναι αρνητές όχι μόνο του εμβολίου αλλά και του κορονοϊού».

Ο κύριος Βάκαλος υποστηρίζει ότι υπήρχαν κληρικοί σε εκκλησίες συγκεκριμένων χωριών στην ευρύτερη περιοχή της Ηράκλειας και για το λόγο αυτό, τόσο ο ίδιος όσο και ο δήμαρχος Ηράκλειας Γιώργο Κουτσάκη απέστειλαν επιστολή στον μητροπολίτη Σιδηροκάστρου Μακάριο και για το παραπάνω θέμα.

Για το θέμα αναφέρθηκε και ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Σερρών, Παναγιώτης Καρίπογλου, ο οποίος χαρακτήρισε τα μέλη αυτών των εστιών «παραχρηστιανικές οργανώσεις».

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Σερρών πήγε και ένα βήμα παραπάνω λέγοντας ότι υπάρχουν εκκλησίες στις οποίες οι πιστοί δεν φοράνε «Υπάρχουν εκκλησίες που οι πιστοί δεν φοράνε μάσκα. Κι αν πάει κάποιος που φοράει μάσκα τον κοιτάζουν υποτιμητικά. Το έχω υποστεί και εγώ και στην πόλη των Σερρών αλλά σε εκκλησία της περιφέρειας».

Ο κύριος Βάκαλος ερωτήθηκε και για τη διενέργεια μοριακών τεστ ή rapid test κατά την είσοδο των πιστών στους ναούς όπως ανακοινώθηκε για τα καταστήματα εστίασης, μπαρ και κλαμπ. «Πιστεύω ότι το ίδιο πρέπει να γίνει και στις εκκλησίες όπως γίνεται και αλλού. Αυτό πρέπει να ειπωθεί και θα πρέπει να ειπωθεί και από την Πολιτεία και από την Ιερά Σύνοδο».

Από την πλευρά του, ο αντιπεριφερειάρχης Σερρών, Παναγιώτης Σπυρόπουλος ανέφερε ότι η επίσημη εκκλησία δεν επικροτεί τέτοιες συμπεριφορές ιερέων, τονίζοντας ότι οι μητροπολίτες Σερρών και Σιδηροκάστρου έχουν ζητήσει από τους πιστούς να εμβολιαστούν.

 

 

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •