Κ. Αρβανίτης: «Πρόσφυγες “πετιούνται” χτυπημένοι στην Ελλάδα από τη Βουλγαρία (Βίντεο)

Για άμεση μετεγκατάσταση των προσφύγων ισότιμα σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης έκανε λόγο, ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Αβρανίτης από τις Σέρρες που βρέθηκε σήμερα το πρωί. ο Ευρωβουλευτής τόνισε ότι «ως αριστερά εμείς δεν αποδεχόμαστε το “μπαξίσι” της Αυστρίας ή της Ουγγαρίας που θέλουν να δίνουν ένα αντίτιμο στις χώρες υποδοχής για να κρατάμε τους ανθρώπους εδώ. Παράλληλα είναι και το θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Ο κύριος Αρβανίτης ανέφερε επίσης ένα άλλο σοβαρό θέμα που αφορά τη Βουλγαρία όπως είπε: «υπάρχουν πληροφορίες ότι δουλέμποροι φέρνουν τους ανθρώπους στη Βουλγαρία και από εκεί κυριολεκτικά “πετιούνται” γυμνοί, γυμνοί και χτυπημένοι στην Ελλάδα».

Πιο συγκεκριμένα, υποστήριξε: «Θα προχωρήσουμε σε κοινοβουλευτικές κινήσεις διότι διαπιστώσαμε τον περίεργο ρόλο που παίζει η Βουλγαρία καθώς είχαμε πληροφορίες ότι δουλέμποροι φέρνουν τους ανθρώπους στη Βουλγαρία και από εκεί «πετιούνται» κυριολεκτικά γυμνοί και χτυπημένοι στην Ελλάδα. Αν η Βουλγαρία θεωρείται μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης το θέμα είναι ιδιαίτερα σημαντικό, πολύ σοβαρό και μέγιστα πολιτικό. Το θέμα θα το σηκώσουμε πολύ ψηλά και θα ζητήσουμε απαντήσεις και από τον κ. Σχοινά και από την κ. Φον ντερ Λάιεν καθώς όπως μας είπαν οι αστυνομικές δυνάμεις στον Έβρο, το αυτό περιστατικό έγινε πριν 20 μέρες με 75 ανθρώπους κι έχει καταγραφεί από την Frontex. Εμάς μας ενδιαφέρει και κάτι άλλο, αυτή η πανάκριβη Frontex τι ακριβώς κάνει, Τι ακριβώς παρέχει; Που πάνε τα χρήματα των Ευρωπαίων πολιτών και των Ελλήνων πολιτών;» διερωτήθηκε ο κύριος Αβρανίτης.

Ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ συνοδευόταν από τις Ευρωβουλεύτριες της the LEFT Sira Rego (Ισπανία, Ενωμένη Αριστερά) και Cornelia Ernst (Γερμανία, Die Linke).

Πρώτος σταθμός της επίσκεψής του ήταν το δημαρχιακό μέγαρο Σερρών όπου είχαν συνάντηση με τον αντιδήμαρχο Παιδεία Δημήτρη Σιαμάγκα καθώς ο δήμαρχος απουσίαζε. Μαζί με τον κύριος Αρβανίτη ήταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σερρών Λευτέρης Αβραμακης και η πρώην βουλεύτρια Σερρών, Αφροδίτη Σταμπουλή.

 

 

 

Κοινοποίηση