Έκκληση προς τις Σερραίες και τους Σερραίους να εμβολιαστούν από τον Στ. Καλαφάτη (Βίντεο)


Έκκληση προς τις Σερραίες και τους Σερραίους να εμβολιαστούν απεύθυνε ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας & Θράκης) Σταύρος Καλαφάτης λέγοντας ότι θα πρέπει να υψωθεί ένας τείχος ανοσίας στην Π.Ε. Σερρών.

«Ο εμβολιασμός είναι πρώτη προτεραιότητα για όλους μας. Να υψώσουμε ένα τείχος ανοσίας ενθαρρύνοντας με την συμπεριφορά μας και κυρίως τον λόγο μας τους συμπολίτες μας που δεν έχουν εμβολιαστεί να πράξουν το αυτονόητο, να πράξουν το καθήκον προς σ εκείνους και τους συμπολίτες τους. Ιδιαίτερα τώρα που έχουμε μια έξαρση της πανδημίας με τον φονικό ιό να μεταλλάσσεται και να θέτει σε κίνδυνο ακόμη και ηλικίες που μέχρι πρότινος ήταν σε σχετική ασφάλεια. Κάνω έκκληση σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί να το πράξουν» επεσήμανε ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας- Θράκης).

Ο κ. Καλαφάτης είχε συνάντηση με τους δημάρχους της Π.Ε. Σερρών στο διοικητήριο παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Σερρών Παναγιώτη Σπυρόπουλου. Η σύσκεψη έγινε κεκλεισμένων των θυρών και οι δήμαρχοι που έδωσαν το παρών ήταν: Αλέξανδρος Χρυσάφης (Δήμος Σερρών), Δημήτρης Νότας (Δήμαρχος Εμμανουήλ Παππάς), Γιώργος Κουτσάκης (Δήμαρχος Ηράκλειας), Παντελής Μπόζης (Δήμαρχος Νέας Ζίχνης) τον δήμαρχο Σιντικής εκπροσωπούσε ο αντιδήμαρχος Στάθης Ζαπρίδης. Από τη σύσκεψη απουσίαζαν οι δήμαρχοί Αμφίπολης και Βισαλτίας, Στέργιος Φραστανλής και Αθανάσιος Μασλαρινός, αντίστοιχα.

Ο Υφυπουργός Εσωτερικών ερωτηθείς από το Infonews24.gr για το πως η Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορεί να πείσει τους δημότες για τον εμβολιασμός ανέφερε: «Ευχαριστώ τους ανθρώπους της αυτοδιοίκησης για τη δουλεία που κάνουν και να ζητήσω να την εντείνουν. Οι άνθρωποι της αυτοδιοίκησης καθημερινά έρχονται σε επαφή με τον κόσμο. Έχουν την αμεσότητα της ενημέρωσης και της πληροφόρησης σε ανθρώπους που είναι διστακτικοί ή νοιώθουν ότι είναι ανενημέρωτοι. Να αναπτύξουν τοπικές πρωτοβουλίες ενημέρωσης του κοινού. Υπάρχουν και κάποιοι άνθρωποι που με οποιοδήποτε μέσο επικοινωνίας και διάλογο να εξαντλήσεις έχουν τις δικές τους απόψεις και ιδέες. Υπάρχει ένα μεγάλο ποσοστό συμπολιτών μας που είναι ανεμβολίαστοι και θα πρέπει να πειστούν. Εγώ λέω πχ οι δήμαρχοι μαζί με τους δημοτικούς συμβούλους να πηγαίνουν στα χωριά και στα καφενεία και να ενημερώνουν τους δημότες τους».

Κοινοποίηση