Συνάντηση του προέδρου Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Σερρών με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας


Στο πλαίσιο της διεξαγωγής του Γενικού Συμβουλίου πρωτοβαθμίων Ενώσεων της Π.Ο.ΑΣ.Υ. το διήμερο 12-13 Ιουλίου 2021 και μετά το πέρας των εργασιών του, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Σερρών Αναστάσιος Αραμπατζής επισκέφτηκε μαζί με τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου Π.Ο.ΑΣ.Υ. κ. Χρήστο Μαυραγάνη, το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας όπου συναντήθηκαν με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Μιχαήλ ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ.

Στην ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Σερρών αναφέρονται τα εξής:
«Στην έναρξη της συζήτησης με τον κ. Αρχηγό τον ευχαριστήσαμε για την ‘’γενναία’’ και επιβεβλημένη ενίσχυση με απόσπαση αστυνομικού προσωπικού του Τ.Δ.Ε. Προμαχώνα, το οποίο αποτελούσε πάγιο και διαχρονικό αίτημα της Ένωσης μας, ενίσχυση η οποία επέφερε θετικό αποτέλεσμα στην υπηρεσιακή καθημερινότητα των συναδέλφων μας και εξάλειψη της πολύωρης αναμονής τουριστών για τη διέλευση των συνόρων. Από τον κ. Αρχηγό ζητήθηκε επίσης η περαιτέρω ενίσχυση της Δ.Α. Σερρών με έμψυχο δυναμικό κατά τις έκτακτες μεταθέσεις του Σεπτεμβρίου, τονίσαμε την σημαντική ανάγκη ανανέωσης του στόλου δίκυκλων οχημάτων της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και της Τροχαίας, καθώς οι μοτοσικλέτες είναι ηλικίας 10 ετών και άνω έχοντας διανύσει πολλές χιλιάδες χιλιόμετρα (τουλάχιστον 130.000 χλμ) καθώς επίσης να υπάρξει άμεσα μέριμνα για την απαλλαγή των συναδέλφων μας από τα πάρεργα που επιβαρύνουν την πραγματική και ουσιώδη αποστολή μας (έλεγχοι covid, επιδόσεις δικογράφων, κ.α.) Τέλος, επισημάνθηκε μεταξύ άλλων, ότι πρέπει να καταβληθεί από το Αρχηγείο κάθε δυνατή προσπάθεια για την ορθολογικότερη και αναλογικότερη κατανομή και διανομή υλικοτεχνικού και λοιπού εξοπλισμού ανά Διεύθυνση Αστυνομίας, ανάλογα με την έκταση του Νομού που αστυνομεύουν και τη γεωγραφική κατανομή, την οργανική τους δύναμη των αστυνομικών υπηρεσιών και τις υπόλοιπες υπάρχουσες ιδιαιτερότητες καθώς επίσης συζητήθηκαν και επιμέρους ζητήματα των υπηρεσιών της Δ.Α. Σερρών.
Ο κύριος Αρχηγός αφού μας καλωσόρισε και έπειτα από συζήτηση σε άριστό κλίμα, μας πληροφόρησε ότι γίνονται προσπάθειες για ανακατανομή και εφοδιασμό όλων των υπηρεσιών δίκυκλης αστυνόμευσης με καινούργια και σύγχρονα δίκυκλα, ότι αφουγκράζεται τις ανησυχίες και τις προτάσεις του συνδικαλιστικού μας κινήματος και ότι θα προσπαθεί συνεχώς για τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας των συναδέλφων μας.
Συνεχίζουμε, προσπαθούμε και θα εξακολουθήσουμε να ενεργούμε μέσω επαφών και συναντήσεων να πετύχουμε θετικά αποτελέσματα για τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας και καθημερινότητας για όλους τους συναδέλφους μας στη Δ.Α. Σερρών».

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •