Στο «κόκκινο» ο κάμπος της Κωπαΐδας- «Πολεμική» η κατάσταση μεταξύ αγροτών για το νερό


Τα… μαχαίρια είναι έτοιμα να βγουν στον κάμπο της Κωπαΐδας, καθώς οι παρατεταμένες ανομβρίες και η έλλειψη υποδομών, έχουν δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην άρδευση των καλλιεργειών, ενώ έχουν φέρει και σοβαρές ρήξεις μεταξύ των ίδιων των αγροτών.

Χαρακτηριστικές ήταν οι δηλώσεις προ ημερών, του αγρότη από τη Βοιωτία Γιάννη Βάγκου, στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, τονίζοντας πως:
«Μέσα στο ίδιο το χωριό δεν μιλιούνται οι γείτονες μεταξύ τους και να ορμάει με το κατσαβίδι ο ένας στον άλλον για το ποιος θα πάρει το νερό, για να ποτίσει τις καλλιέργειες. Έχει να γίνει έργο για περισσότερα από 60 χρόνια και αυτή τη στιγμή έχουμε τέτοια ανομβρία, που ‘σκοτωνόμαστε’ μεταξύ μας οι αγρότες για το ποιος θα πρωτοποτίσει. Τη λύση θα δώσει η δημιουργία κλειστού συστήματος άρδευσης. Αυτό το έργο ζητάμε. Πρέπει να γίνουν έργα σήμερα».

Στην ίδια συζήτηση παρενέβη ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Σπήλιος Λιβανός, ο οποίος παραδέχθηκε τη σοβαρότητα της κατάστασης και ανακοίνωσε πως στο Ταμείο Ανάκαμψης, το ΥΠΑΑΤ έχει προϋπολογίσει 1 δις ευρώ μικτά χρήματα, δηλαδή εθνικά και κοινοτικά, για κλειστά αρδευτικά δίκτυα, φράγματα, μέσω ΣΔΙΤ.

Κοινοποίηση