Εθελοντική αιμοδοσία στις 29 Αυγούστου από το «Πανσερραϊκός Che Guevara Club»


Στο τέλος κάθε καλοκαιριού, τα Τμήματα Αιμοδοσίας σε όλα τα Νοσοκομεία της Ελλάδας έρχονται αντιμέτωπα με τεράστιες ελλείψεις σε διαθέσιμες φιάλες αίματος.

Οι ανάγκες, όμως, για αίμα δε σταματούν ποτέ. Οι συνάνθρωποί μας με μεσογειακή αναιμία, οι καρκινοπαθείς που λαμβάνουν χημειοθεραπεία, οι τραυματίες των τροχαίων, οι δύσκολοι τοκετοί, χρειάζονται μεταγγίσεις. Και τις χρειάζονται εκείνη τη στιγμή.

Είναι στο δικό μας χέρι να υπάρχει την κρίσιμη ώρα μια φιάλη αίματος διαθέσιμη για κάθε έναν που θα τη χρειαστεί. Η Εθελοντική Αιμοδοσία χαρίζει τα πολυπόθητα αποθέματα που απαιτούνται για να υπάρχουν έτοιμα σε κάθε δύσκολη στιγμή.

Στον καιρό του Covid, τα Τμήματα Αιμοδοσίας παραμένουν απολύτως ασφαλή για τον υποψήφιο αιμοδότη. Επιστήμονες καταρτισμένοι και άριστοι γνώστες του αντικειμένου τους, στέκονται δίπλα σου και σε ενημερώνουν σχετικά με οποιαδήποτε απορία ή αγωνία μπορεί να έχεις. To χαμόγελό τους απέναντι στον Αιμοδότη μπορεί να υπερνικήσει οποιονδήποτε φόβο έχει αυτός που δίνει αίμα για πρώτη φορά.

Το «Πανσερραϊκός Che Guevara Club» έχει κτίσει μια διαχρονική συνεργασία με το Νοσοκομείο Σερρών στο θέμα της Εθελοντικής Αιμοδοσίας. Η Τράπεζα Αίματός μας ήταν και θα είναι πάντα ανοικτή για όποιον χρειαστεί μετάγγιση.

Την Κυριακή 29 Αυγούστου 2021, από τις 9πμ έως τη 1μμ, ιατρονοσηλευτικό προσωπικό του Τμήματος Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών θα βρεθεί στα γραφεία του «Πανσερραϊκός Che Guevara Club» επί της οδού Μεραρχίας 93.

«Καλούμε όλα τα μέλη μας, όλους τους φιλάθλους του Πανσερραϊκού και όλους τους Σερραίους να συμμετάσχουν στην Εθελοντική μας Αιμοδοσία.
Η αιμοδοσία για εμάς είναι μερικά λεπτά από το χρόνο μας. Ο οργανισμός μας σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα αναπληρώνει την ποσότητα αίματος που δίνουμε. Αυτή η ποσότητα αίματος, ωστόσο, είναι σωτήρια για ένα συνάνθρωπό μας που δίνει τη δική του μεγάλη μάχη. Είναι στο χέρι μας να γίνουμε η ασπίδα του.
Στα γραφεία μας και στο πέταλο, μπορεί το πιο συχνό θέμα συζήτησης να είναι ο Πανσερραϊκός, όμως, η οπαδική μας οικογένεια, εκτός από τη δυναμική παρουσία της όπου υπάρχει το Λιοντάρι, έχει επιτύχει πολλά πράγματα εκτός γηπέδων. Κι επειδή οι νίκες στα κρεβάτια των Νοσοκομείων είναι μεγαλύτερες κι από τις νίκες σε τελικό Κυπέλλου, σας θέλουμε όλους δίπλα μας την τελευταία Κυριακή του Αυγούστου» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Κοινοποίηση