Το τζιν από τη Δράμα που «κέρδισε» και τον Ηλία Μαμαλάκη


Για τον Δημήτρη Χαρίσκο πραγματοποιήθηκε ένα όνειρο όταν του δόθηκε η ευκαιρία να δημιουργήσει το δικό του αποστακτήριο στην ειδυλλιακή κοιλάδα του Ξηροποτάμου Δράμας.

Υποχρεωμένος στην ποιότητα, προμηθεύτηκε αρχικά τον πιο δοκιμασμένο, καινοτόμο αλλά και συγχρόνως οικολογικό εξοπλισμό που ήταν διαθέσιμος στην εγχώρια και ευρωπαϊκή αγορά. Το επόμενο βήμα για τον Δημήτρη ήταν η αναζήτηση εξαιρετικών πρώτων υλών από κάθε γωνιά της ευλογημένης ελληνικής γης.

Με αυτά τα συστατικά στη διάθεση του, την επιτυχημένα πολύχρονη εμπειρία του, φωτιά στη καρδιά και μια θάλασσα στο μυαλό, «σάλπαρε» για το ταξίδι.. στην ανάπτυξη νέων αποσταγμάτων. Λεπτότητα χαρακτήρα και απουσία κάθε «παράφωνης» νότας που θα αλλοίωναν γεύση και άρωμα ήταν το λιμάνι προορισμός. Πειραματιζόμενος πάνω σε διάφορες τεχνικές απόσταξης και επεξεργασίας των πρώτων υλών κατάφερε να παντρέψει την παράδοση με την καινοτομία στα τελικά προϊόντα.

Στη βόρεια Ελλάδα, στην κοιλάδα Ξηροποτάμου –Δράμας, μια περιοχή με τραχιά-όμορφη φύση και κρυστάλλινες πηγές ο αυτοφυής άγριος Άρκευθος αποτελούσε ένα φυτό με μακριά παράδοση για τα πολλαπλά οφέλη του. Το πικρόλεπτο άρωμα των καρπών του άγριου Αρκεύθου, σε συνδυασμό με μια μοναδική συνταγή τοπικών βότανων , μαζεμένα από τα γύρω βουνά, υπόκεινται σε πολλαπλή απόσταξη στο μοναδικού σχεδιασμού ζευγάρι χάλκινων αποστακτήρων με αποτέλεσμα ένα λεπτό, βελούδινο και εξαίσιο Gin.

Ο γνωστός γευσιγνώστης και παρουσιαστής πετυχημένων εκπομπών Ηλίας Μαμαλάκης, βρέθηκε προ ημερών στη Δράμα και επισκέφθηκε την επιχείρηση «Αποστάγματα Χαρίσκος».

Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο κ. Μαμαλάκης εξήρε την προσπάθεια του επιχειρηματία, ενώ τον «κέρδισε» από την πρώτη στιγμή το τζιν «dry river».

Ο κ. Μαμαλάκης ανέφερε χαρακτηριστικά:
«Αποστάγματα Δημήτρη Χαρίσκου
Ένα ζωντανό παράδειγμα επιμονής και υπομονής
Έχει παρασκευάσει σε αμβυκες που έφερε από την Γερμανία ένα εξαιρετικό τζιν ανώτερο πολλών εισαγόμενων
Και μονοποικιλιακα αποστάγματα εξαιρετικού αρωματικού και γευστικού χαρακτήρα
Που όλα αυτά ;
Μα στον Ξηροπόταμο Δράμας
Εξ ου και το τζιν ονομάζεται dry river
Παντού στην Ελλάδα υπάρχουν άνθρωποι σαν τον Δημήτρη που βάζουν στόχους και μεράκι και κάνουν θαύματα».

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •