Ο απολογισμός της επίσκεψης της Ρ. Δούρου άργησε…12 ημέρες από τη Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Σερρών

Δώδεκα ημέρες πέρασαν και η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Σερρών έκανε τον απολογισμό της επίσκεψης της Ρένας Δούρου στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών, κάτι που θα μπορούσε προφανώς να γίνει την ημέρα που ολοκληρώθηκε η περιοδεία της κυρίας Δούρου.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Σερρών αναφέρει:

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η Διήμερη επίσκεψη στις Σέρρες που πραγματοποίησε, μετά από πρόσκληση της Ν.Ε. Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, η Ρένα Δούρου, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, υπεύθυνη Κλιματικής Κρίσης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Την πρώτη μέρα η Ρένα Δούρου συνοδευόμενη από κλιμάκιο της Ν.Ε. Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποτελούμενη από τον Συντονιστή Μιχ. Καρτερό, τον Αναπληρωτή Συντονιστή, Γ. Στεργίου, τα μέλη, Θ. Χαραλαμπίδου, Ι. Σαββίδου, Μ. Χαρίτου, Κ. Καρπουχτσή, Δ. Αγγελακόπουλο, Κ. Λαζαρίδη και το Βουλευτή Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Λευτέρη Αβραμάκη, επισκέφθηκε τον Φορέα Διαχείρισης της Λίμνης Κερκίνης και είχε συνάντηση με τον Συντονιστή του Φορέα, Θ. Ναζιρίδη καθώς και τους εργαζόμενους, οι οποίοι της εξέθεσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και κυρίως εκείνο της εργασιακής επισφάλειας εξαιτίας των πολιτικών της κυβέρνησης Μητσοτάκη, που καταστρέφουν το περιβάλλον και απαξιώνουν τους εργαζόμενους του Φορέα.

Ακολούθησε συνάντηση με τους επαγγελματίες της περιοχής της Λίμνης Κερκίνης και συγκεκριμένα με τον Πρόεδρο του Σωματείου Επαγγελματιών Κερκίνη Like, Γ. Ρέκλο καθώς και τον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Κερκίνης, Θ. Καρατζίκο και τον Αντιπρόεδρο, Γ. Ασλανίδη. Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν τα ζητήματα της αειφόρου και ισόρροπης ανάπτυξης της περιοχής στη βάση της αξιοποίησης της λίμνης Κερκίνης, του οικοτουρισμού, του αγροτουρισμού, κ.α..

Τέλος η Ρένα Δούρου είχε συνάντηση με στελέχη της Αυτοδιοίκησης του Δήμου Σιντικής, και συγκεκριμένα με επικεφαλής της Αντιπολίτευσης του Δήμου, καθώς και πλειάδα Δημοτικών και Τοπικών Συμβούλων αλλά και εκπροσώπων φορέων της περιοχής. Στο επίκεντρο της εποικοδομητικής συζήτησης βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, οι αρνητικές επιπτώσεις του νέου νόμου της κυβέρνησης για την εκλογή των αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι συνέπειες στα Τοπικά Συμβούλια, το πρόβλημα της υποχρηματοδότησης των ΟΤΑ, κ.α.

Το βράδυ της ίδιας μέρας η Ρένα Δούρου ήταν κεντρική ομιλήτρια σε μαζικότατη ν εκδήλωση με θέμα «Η Τοπική Αυτοδιοίκηση στη Νέα Εποχή. Συνθέσεις-Συγκλίσεις-Συνεργασίες» που οργάνωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο θερινό θεατράκι του Δήμου Σερρών. Σην εκδήλωση συμμετείχαν Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι επικεφαλήςΠαρατάξεων δημοτικών αντιπολιτεύσεων, πρόεδροι Δημοτικών Νομικών Προσώπων ,Δημοτικοί Σύμβουλοι πολλών δήμων του Ν. Σερρών και πολύς κόσμος

Η θεµατολογία της εκδήλωσης έδωσε τη δυνατότητα διεξαγωγής µια γόνιµης και εποικοδοµητικής συζήτησης, αναφορικά με την προοπτική μιας δημοκρατικής Τοπικής Αυτοδιοίκησης, παράγοντα προόδου και ευημερίας που είναι στο πλευρό του πλευρό του πολίτη και υπερβαίνει κομματικά στεγανά και μικροπαραταξιακές σκοπιμότητες. Μιας αυτοδιοίκησης που οφείλει να είναι, υπόθεση των πολλών και όχι των μειοψηφιών.

Τη δεύτερη μέρα η Ρένα Δούρου, συνοδευόμενη πάντα από κλιμάκιο της Ν.Ε. Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και το Βουλευτή Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Λευτέρη Αβραμάκη, συναντήθηκε με τον Αντιπεριφερειάρχη Σερρών Παναγιώτη Σπυρόπουλο. Ακολούθως επισκέφθηκε το κωπηλατοδρόμιο της Τοπικής Κοινότητας Πεθελινού στο Δήμο Εμμανουήλ Παπά. Συναντήθηκε με το Δήμαρχο Δ. Νότα και τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου, Β. Μπάλτσιο. Είχε συνάντηση με την διοίκηση του Ναυταθλητικού Περιβαλλοντικού Συλλόγου Πεθελινού “ΚΕΡΚΙΝΙΤΙΣ”: τον πρόεδρο Θ. Κρέτση, τον Έφορο Κωπηλασίας Σ. Σουλαρίκα, τον Γραμματέα, Δ. Κουμανοβαλη και τον προπονητή, Β. Τσανταρλιώτη.

Ακολούθησε συνάντηση με τον Πρόεδρο του Τοπικού Οργανισμού Εγγείων Βελτιώσεων (ΤΟΕΒ), Θ. Αλιατίδη, ο οποίος αναφέρθηκε στα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από τις πλημμύρες που έπληξαν την περιοχή στις 4 Ιανουαρίου 2021.

Κατόπιν, η Ρένα Δούρου επισκέφθηκε την Τοπική Κοινότητα Εμμ.SS Παππά, συναντήθηκε με το Τοπικό Συμβούλιο και κατέθεσε στεφάνι στην προτομή του ήρωα, μέλους της Φιλικής Εταιρείας, οπλαρχηγού της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, Εμμανουήλ Παππά. Την καλωσόρισε ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας, Γ. Πάνος, ευχαριστώντας την για την παρουσία και την κατάθεση του στεφάνου στην προτομή του ανθρώπου, που όπως τόνισε “δεν είναι απλά ο αρχιστράτηγος αλλά ο εθνικός μας ήρωας, ο οραματιστής, ο πατριώτης, που έδωσε τα πάντα για να ζούμε εμείς ελεύθεροι σήμερα”. Ο ίδιος, αναφερόμενος στην έλλειψη αρμοδιοτήτων των προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων, έκανε λόγο για “μεγάλη αδικία σε βάρος των Τοπικών Κοινοτήτων που τραβάνε το κουπί καθημερινά χωρίς όμως να έχουν αρμοδιότητες και που “η Βουλή μας πέρασε στο περιθώριο”.

Η περιοδεία της Ρένας Δούρου ολοκληρώθηκε με συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ.

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •