Τι είναι η σκόνη που ρίχνουν συνεργεία του Δήμου Σερρών στην τεχνητή λίμνη- Είναι επικίνδυνη για τον άνθρωπο;- Τι απάντησε ο Γ. Νυκτοπάτης


Την αγωνία και την απορία αρκετών Σερραίων πολιτών, σχετικά με τη σκόνη που ρίχνουν στην τεχνητή λίμνη, στην κοιλάδα των Αγίων Αναργύρων, συνεργεία του Δήμου Σερρών, μετέφερε η επικεφαλής της παράταξης «Δύναμη Σερραίων» Αριάδνη Παπαφωτίου, στο Δημοτικό Συμβούλιο, κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης.

Συγκεκριμένα, η κ. Αριάδνη Παπαφωτίου ανέφερε πως δημότες την πληροφόρησαν ότι συνεργεία του Δήμου, κατά πάσα πιθανότητα μιας και δεν μπόρεσαν να αναγνωρίσουν, ρίχνουν κάποιες στιγμές, κάποιου είδους σκόνη στο νερό της τεχνητής λίμνης.

«Τι είδους σκόνη είναι αυτή και αν οι συμπολίτες μας προειδοποιούνται για την ενέργεια αυτή, δεδομένου ότι πάρα πολλοί, νεαροί κυρίως, τώρα με τον καύσωνα κάνουν και μπάνιο μέσα σ’ εκείνα τα νερά το βράδυ. Είναι επικίνδυνο για τον άνθρωπο;» ανέφερε η κ. Παπαφωτίου.

Ο Αντιδήμαρχος Έργων, Υποδομών & Πολιτικής Προστασίας Γιώργος Νυκτοπάτης, υπογράμμισε πως στην τεχνητή λίμνη ρίχνονται φάρμακα, αυτά που χρησιμοποιούνται και στις πισίνες και πως είναι 100% ασφαλή.

«Ρίχνουμε μικρότερη ποσότητα απ’ ότι θα ρίχναμε σε μία πισίνα, γιατί εκεί δεν είναι σκοπός να έχουμε νερό τόσο καθαρό και διαρκές όσο σε μία πισίνα, αλλά να είναι ανεκτή η κατάσταση και να διατηρούμε τη λίμνη σε καλή κατάσταση» δήλωσε ο κ. Νυκτοπάτης.

Ακολούθως, το λόγο πήρε ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης, ο οποίος διευκρίνισε πως η λίμνη είναι για λόγους καλαισθησίας και δεν είναι μέρος για μπάνιο και πρότεινε να τοποθετηθούν προειδοποιητικές πινακίδες:
«Καλό θα είναι όμως να προειδοποιούμε και τους δημότες, βάζοντας μια- δυο ταμπέλες, ότι δεν επιτρέπεται ή ότι απαγορεύεται να μπαίνουν οι άνθρωποι μέσα. Φυσικά είναι κλειστή από όλες τις μεριές, δεν υπάρχει πρόσβαση, αλλά καλό θα είναι να μπουν οι ταμπέλες που να προειδοποιούν ή να απαγορεύουν».

Κοινοποίηση