Αυξημένη η κίνηση στο τελωνείο Προμαχώνα- Περισσότεροι οι τουρίστες σε σχέση με πέρυσι (Βίντεο)


Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κώττας

Αυξημένη είναι η κίνηση στο τελωνείο του Προμαχώνα, με τον Διαχειριστή Συνόρων Προμαχώνα Γιώργο Τομπουλίδη να τονίζει πως σημειώνεται μεγάλη διέλευση τόσο προς το εσωτερικό της χώρας, όσο και προς τη Βουλγαρία.

Σύμφωνα με τον κ. Τομπουλίδη, το θετικό είναι ότι οι υπηρεσίες κατανοούν την κατάσταση, βγαίνουν από τα εξωτερικά γραφεία, βλέπουν μόνο τα ταξιδιωτικά έγγραφα, με αποτέλεσμα να διευκολύνουν τους οδηγούς, έτσι ώστε ανά πέντε με δέκα δευτερόλεπτα να περνάει όχημα, για να μην δημιουργούνται «ουρές» και να μην ταλαιπωρούνται οι ταξιδιώτες.

Σε σχέση με την περσινή χρονιά σημειώνεται αύξηση των τουριστών προς την Ελλάδα, που ωστόσο δεν πλησιάζει τα δεδομένα των παλαιότερων ετών, 2018 και 2019.

Οι τουρίστες που έρχονται στην Ελλάδα μέσω Προμαχώνα είναι δυτικοευρωπαίοι, βαλκάνιοι, αλλά και από τρίτες χώρες, όπως Μολδαβία, Ουκρανία, Λευκορωσία, οι οποίες είναι εκτός Σέγκεν.

Όσον αφορά στους ελέγχους, ο Διαχειριστής Συνόρων Προμαχώνα Γιώργος Τομπουλίδης υπογράμμισε πως αυτοί γίνονται κανονικά και πως οι περισσότεροι έχουν τα πιστοποιητικά εμβολιασμού και κάποιοι μοριακά τεστ των 72 ωρών που έκαναν στις χώρες τους. Επίσης, υπάρχει σε 24ωρη βάση κλιμάκιο του ΕΟΔΥ που πραγματοποιεί δειγματοληπτικούς ελέγχους.

«Δεν έχουμε διαπιστώσει πρόβλημα ή παρατυπίες με πλαστά έγγραφα. Υπάρχουν σκάνερ που σκανάρουν κάθε πιστοποιητικό εμβολιασμού ή το μοριακό τεστ. Την Τρίτη προς Τετάρτη, τις πρωινές ώρες, η ‘ουρά’ ήταν περίπου δύο χιλιόμετρα εντός του Βουλγαρικού εδάφους και όταν διαπιστώθηκε το ζήτημα, οι υπηρεσίες βγήκαν από τα γραφεία, άνοιξαν έξι λωρίδες για την είσοδο προς τη χώρα μας, με αποτέλεσμα σε 15 λεπτά αποσυμφορήθηκε η κίνηση» επεσήμανε ο κ. Τομπουλίδης.

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •