ΣΥΡΙΖΑ Σερρών: Κατηγορηματικά όχι στη δημιουργία λατομείου γρανίτη στον Λαϊλιά

Η Ν.Ε. Σερρών ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ εκφράζει την πλήρη και κατηγορηματική αντίθεσή της στην σχεδιαζόμενη εγκατάσταση και λειτουργία λατομείου γρανίτη έκτασης 99.935,00 τ.μ. στο Λαϊλιά και στην θέση Χέρσο της Τ.Κ. Αχλαδοχωρίου , του Δήμου Σιντικής, Π.Ε. Σερρών.

«Πρόκειται για ακόμη απόπειρα του ίδιου επιχειρηματικού ομίλου που είχε εκδηλώσει ανάλογο ενδιαφέρον και το 1991 και το 2007. Τα σχέδιά του τότε δεν ευοδώθηκαν μετά από αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας.

Σήμερα επανέρχεται, αλλά οι λόγοι για τους οποίους είχε αποκρουστεί η υλοποίηση μιας τέτοιας περιβαλλοντοκτόνου επένδυσης όχι απλώς δεν έχουν αρθεί αλλά έχουν ενισχυθεί περαιτέρω

Σε μια περίοδο που οι δυσμενείς συνέπειες από την κλιματική αλλαγή μεγεθύνονται (ανυπόφοροι καύσωνες, καταστροφικές πλημμύρες) κι επηρεάζουν συνολικά και αρνητικά τη ζωή μας κάποιοι εδώ και πολλά χρόνια έβαλαν στόχο να καταστρέψουν το δάσος του Λαϊλιά, τον μεγαλύτερο πνεύμονα πρασίνου του νομού Σερρών» αναφέρει με ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ Σερρών.

Η Ν.Ε. Σερρών ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ θεωρεί ότι, η τυχόν εγκατάσταση και λειτουργία ενός λατομείου γρανίτη , θα αποτελέσει το οποίο θα συντελεστεί :

· Σε βάρος του προστατευόμενου φυσικού οικοσυστήματος, σε περιοχή ΝATURA (GR1260007), Διατηρητέο μνημείο της φύσης(GR 03),

· Σε βάρος της υγείας των Σερραίων πολιτών .

· Σε βάρος του περιβάλλοντος,

· Σε βάρος της τοπικής οικοτουριστικης ανάπτυξης

· Σε βάρος την αειφόρου βιώσιμης ανάπτυξης του τόπου μας.

· Σε βάρος τελικά των συμφερόντων του συνόλου των πολιτών του ν. Σερρών.

«Καλούμε όλες τις δημοκρατικές συλλογικότητες του Νομού μας, την Περιφερειακή και Τοπική Αυτοδιοίκηση τους βουλευτές και τα πολιτικά κόμματα του Νομού μας σε κοινή προσπάθεια, ώστε να μη προχωρήσει το μεγάλο περιβαλλοντικό έγκλημα στον Λαϊλιά, το οποίο θα προκαλέσει με μαθηματική ακρίβεια την απόλυτη καταστροφή μια περιοχής απείρου φυσικού κάλλους και με τεράστιες δυνατότητες αγροτουριστικής αξιοποίησης» καταλήγει στην ανακοίνωσή της, η Νομαρχιακή Επιτροπή.

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •