Το παράπονο του γιου του Σερραίου Ολυμπιονίκη Γ. Τσιντσάρη και ο Δήμος Σερρών που εξακολουθεί να αγνοεί τον μεγάλο αθλητή


Τέσσερα χρόνια έχουν συμπληρωθεί από την ημέρα που «έφυγε» από τη ζωή, σε ηλικία μόλις 55 ετών, ο Σερραίος Ολυμπιονίκης της άρσης βαρών Γιάννη Τσιντσάρης.

Ο Γιάννης Τσιντσάρης δόξασε τη χώρα μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1984, οπότε και αναδείχθηκε Ολυμπιονίκης, ενώ αναδείχθηκε 10 φορές πρωταθλητής ανδρών, 3 φορές πρωταθλητής εφήβων, 3 φορές Βαλκανιονίκης, 3 φορές πρωταθλητής ΕΟΚ και 3 φορές Μεσογειονίκης.

Οι επιτυχίες και οι διακρίσεις του τεράστιες, ωστόσο πάντα ήταν σεμνός, προσγειωμένος και καλόκαρδος, με τις επιτυχίες να μην έχουν αλλοιώσει στο ελάχιστο, την ποιότητα του χαρακτήρα του.

Άνθρωποι σαν τον Γιάννη Τσιντσάρη, αποτελούν και πρέπει να αποτελούν πρότυπο, αλλά δυστυχώς, κάποιοι ξεχνούν.

Χαρακτηριστικό είναι το μεγάλο παράπονο του γιου του Ραφαήλ.

Με αφορμή το θέμα που ανάρτησε χθες το Infonews24, σχετικά με την ονοματοδοσία πάρκων της πόλης των Σερρών, ο κ. Ραφαήλ Τσιντσάρης έγραψε ένα σχόλιο κάτω από το θέμα, που «άγγιξε» τις καρδιές μας και ζητήσαμε την άδειά του να το δημοσιοποιήσουμε, μήπως και ευαισθητοποιηθεί ο Δήμος Σερρών και αποδώσει επιτέλους, στο μεγάλο αθλητή, την τιμή που του αξίζει.

Ο κ. Ραφαήλ Τσιντσάρης μας έδωσε την άδεια. Έτσι, λοιπόν, δημοσιεύουμε το σχόλιο, το οποίο αναφέρει τα εξής:
«Τα πάρκα των Σερρών απέκτησαν όνομα, το ΔΑΚ της κοιλάδας, το οποίο θα ονομαζόταν τιμής ένεκεν στον ολυμπιονίκη πατέρα μου από το 2017, δεν ονομάστηκε. Τι πρέπει να κάνω για να τιμηθεί αυτός ο άνθρωπος; Δεν είναι αυτονόητο να τιμηθεί; Ο νόμος Σερρών έχει πολλούς ολυμπιονίκες; Πρέπει να παρακαλάω για να τιμηθεί; Ή να ξεσηκώσω τις Σέρρες και τα ΜΜΕ;
Έναν ολυμπιονίκη είχε η Σέρρες, δεν ενδιαφέρεστε; Τόσο πολύ πειράζει κάποιους να βάλουν σε ένα άψυχο κτήριο μια ταμπέλα με όνομα, σε έναν άνθρωπο που αφιέρωσε την ζωή του στον αθλητισμό, που από το 1979 μέχρι το 1992 έφερνε τις μεγαλύτερες επιτυχίες της άρσης βαρών στην Σέρρες και μετέπειτα σαν ομοσπονδιακός προπονητής ανέλαβε τον Α.Ο.Σ από το 1996 μέχρι το 2008 και ανέδειξε αθλητές παγκόσμιων επιπέδων; Από το 776 π.χ. τιμούνται οι ολυμπιονίκες εν ζωή με τα κατορθώματα τους και με τιμές ήρωα μετά θάνατον».

Κοινοποίηση