Συγκινητική η προσπάθεια των εθελοντών του Ε.Ε.Σ. στα μέτωπα της Β. Αττικής

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός με τους εθελοντές του αλλά και την τεράστια στήριξη που δέχεται από τον κόσμο συνεχίζει να μάχεται με όλες του τις δυνάμεις στα πύρινα μέτωπα της χώρας. Ιδιαίτερα συγκινητική και άξια συγχαρητήριών είναι η προσπάθεια που καταβάλουν οι εθελοντές Σαμαρείτες-Διασώστες μας, αφανείς ήρωες και αρωγοί της πολιτείας.

Κλιμάκια εθελοντών του Ε.Ε.Σ. παραμένουν πρωί-βράδυ δίπλα στην Πυροσβεστική Υπηρεσία και δίνουν τεράστια μάχη με τις φλόγες, παρέχοντας πρώτες βοήθειες, νερά και βασικά είδη διατροφής. Επίσης συμβάλουν ενεργά και στην εκκένωση των περιοχών. Παράλληλα, στο Σταθμό Α’ Βοηθειών του Ε.Ε.Σ, στη Γέφυρα της Βαρυμπόμπης, προσφέρουν υγειονομικές υπηρεσίες σε πυροσβέστες και κατοίκους που έχουν υποστεί εγκαύματα ή αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα.

Πρέπει να σημειωθεί ότι συγκινητική είναι και η ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμα του Ε.Ε.Σ. για συγκέντρωση χρημάτων, τροφίμων και ειδών ατομικής υγιεινής. Η βοήθεια είναι πολύτιμη και δίνει δύναμη και κουράγιο στους εθελοντές μας να συνεχίσουν το ανθρωπιστικό τους έργο.

Υπενθυμίζεται ότι όσοι επιθυμούν να συνεισφέρουν οικονομικά παρακαλούνται να καταθέτουν τις δωρεές τους στον παρακάτω τραπεζικό λογαριασμό: Τράπεζα: EUROBANK, Δικαιούχος: Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, Αρ. Λογ/σμού: 0026.0240.30.0201205013, IBAN: GR2602602400000300201205013. Όλες οι καταθέσεις θα πρέπει να φέρουν την ένδειξη «Πυρκαγιές». Η συγκέντρωση τροφίμων μακράς διάρκειας για τις πυρόπληκτες οικογένειες πραγματοποιείται στην κεντρική Αποθήκη Ε.Ε.Σ. Άστρους 111-113, στον Κολωνό και στα Κεντρικά Γραφεία του Ε.Ε.Σ. Λυκαβηττού 1, στο Κολωνάκι. Από Δευτέρα έως Παρασκευή, 7:30-14:30.

Κοινοποίηση