Σέρρες: Τι υποστήριξε πως έγινε το μοιραίο βράδυ της δολοφονίας ο 21χρονος- Δικαιωμένη από την απόφαση της προφυλάκισης δηλώνει η οικογένεια του θύματος (Βίντεο)


Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κώττας

Συγκινημένος και συγκλονισμένος δήλωσε ο συνήγορος του 21χρονου φερόμενου ως δράστη της δολοφονίας του 20χρονου, Βασίλης Νουλέζας, μετά την έξοδο από την Εισαγγελέα και την απόφαση για προφυλάκιση του 21χρονου.

Μετά την απολογία του ενώπιον του Ανακριτή Σερρών και αφού είδε τον κατηγορούμενο και τον συνήγορό του και η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Σερρών αποφάσισαν ότι μέχρις ότου δικαστεί, λογοδοτήσει στη δικαιοσύνη, κρίνεται προσωρινά κρατούμενος και κυρίως εξαιτίας των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του εγκλήματος, της εγκληματικής πράξης του, αλλά και του γεγονότος- όπως επεσήμανε η Εισαγγελέας- της επικινδυνότητας.

Δηλαδή έκρινε ότι είναι επικίνδυνος να τελέσει νέες αξιόποινες πράξεις.

Ο κ. Νουλέζας υπογράμμισε πως σ’ αυτές τις περιπτώσεις, όταν πρόκειται για ανθρωποκτονία με πρόθεση, είναι «μονόδρομος» η προσωρινή κράτηση, ενώ θέλησε να συλλυπηθεί και την οικογένεια του 20χρονου Δημήτρη:
«Πέραν αυτού, για ακόμη μία φορά, γιατί είναι πολύ μικρή η τοπική κοινωνία των Σερρών και έχω κατά το ήμισυ καταγωγή και εγώ από εδώ, θέλω να εκφράσω τα πιο ειλικρινή και θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια, στους γονείς, στα αδέλφια του Δημήτρη. Είναι ένα θλιβερό, τραγικό συμβάν. Χάθηκε ένας πολύ νέος άνθρωπος. Μακάρι να είχε αποφευχθεί».

Σε ό,τι αφορά τον εντολέα του, περιέγραψε τις συνθήκες, κάτω από τις οποίες συνέβη η δολοφονία.
Εν ολίγοις, ο κ. Νουλέζας τόνισε αρχικά πως δεν πρέπει να υπεισέρθει σε λεπτομέρειες της κύριας ανάκρισης, καθώς είναι μυστική, ο εντολέας του υποστήριξε απολογούμενος, αφού εξέφρασε τη λύπη του και απομόνωσε τη φράση του που είπε «μακάρι ο Δημήτρης να ήταν ζωντανός», δεν είχε συνειδητοποιήσει βασικά πως τον έπληξε, ότι μπορούσε αυτό το πλήγμα με το μαχαίρι να επιφέρει το θάνατο.

Είπε ότι δέχθηκε σωματική επίθεση και γρονθοκοπήθηκε από το θύμα, κατά τη δική του εκδοχή πάντοτε, διότι η αφορμή- αιτία έριδος, ήταν ένα follow που έκανε στο Instagram της κοπέλας, με την οποία συνδεόταν παλιά ο δράστης.

«Ουσιαστικά για μια ασήμαντη αφορμή. Επέλεξε ως τρόπο να αντιδράσει, να ελευθερωθεί, να απεγκλωβιστεί και να αποδράσει, πλήττοντάς τον με το μαχαίρι. Δυστυχώς το πλήγμα ήταν καίριο, τον χτύπησε στην καρδιά και χάθηκε ένας πάρα πολύ νέος άνθρωπος κι απ’ ότι έμαθα αξιόλογος και πολύ εργατικός. Η υπόθεση έχει κι άλλες παραμέτρους, τις οποίες δεν δύναμαι και δεν μου επιτρέπεται να αναφερθώ. Σίγουρα η έξαρση, ο πολλαπλασιασμός κρουσμάτων ενδοοικογενειακής και μη βίας είναι ένα κοινωνικό, νομικό φαινόμενο, που πρέπει να απασχολήσει την πολιτεία, τους θεσμούς, την οικογένεια. Μου είπε ότι είναι μετανιωμένος» επεσήμανε ο κ. Νουλέζας, ο οποίος πρόσθεσε πως ακόμη κι όταν ανέβαζε στο Instagram το υλικό, ο εντολέας του δεν γνώριζε ότι δεν ζει ο Δημήτρης:

«Είναι ένα παιδί διαλυμένης οικογένειας. Αναλαμβάνει να πληρώσει το τίμημα, μου είπε ο εντολέας μου. Είναι μεταμελημένος, μετανιωμένος ειλικρινά. Δυστυχώς δεν μπορεί να άρει τις συνέπειες των πράξεών του. Αυτό που είναι ανήσυχο είναι ότι η ανθρωποκτονία έγινε χαρακτηριστικό γνώρισμα της καθημερινότητας κι αυτό νομίζω δεν μπορεί να εξαλειφθεί μόνο με αυστηροποίηση ποινών ή με νομοθετικές πρωτοβουλίες έκτακτες ή σπασμωδικές νομοθετικές αντιδράσεις. Το υλικό που ανέβασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ήταν μια ανοησία για την οποία ζήτησε συγνώμη, πιστεύοντας εσφαλμένα ότι ο Δημήτρης είναι στη ζωή και απλά τον τραυμάτισε. Είπε χαρακτηριστικά στον κ. Ανακριτή, ήταν εξονυχιστική απολογία και θα έλεγα και συγκλονιστική, είπε ότι ‘ήθελα να τον τραυματίσω για να γλυτώσω από το μένος του’».

Ο κ. Νουλέζας δήλωσε πως θα ζητήσει τη διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης, αλλά όχι για να κριθεί μειωμένου καταλογισμού, καθώς δεν υπάρχει τέτοια νομική επιδίωξη και εξήγησε το λόγο που θα καταθέσει το σχετικό αίτημα:
«Ενόψει του γεγονότος ότι αποπειράθηκε στις αρχές του χωρισμού με την ίδια κοπέλα, να αυτοκτονήσει, ενόψει του γεγονότος ότι έχει μη σταθερή ψυχοκοινωνική συμπεριφορά, ζήτησα τη διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης και το αίτημα θα υποβληθεί τις επόμενες μέρες. Θα οδηγηθεί στις φυλακές, όπου εκεί πιστεύω θα σωφρονιστεί και θα βγει χρησιμότερος για την κοινωνία. Είναι ένα συμβάν που θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί αν υπήρχε μέριμνα των οικογενειών. Είμαι κι εγώ συγκινημένος και πολύ συγκλονισμένος».

Δικαιωμένη από την απόφαση της προφυλάκισης δηλώνει η οικογένεια του θύματος

Με ανακοίνωσή της, δια της πληρεξούσιας δικηγόρου Μαρίας Τσιακίρη, η οικογένεια του 20χρονου θύματος δηλώνει δικαιωμένη από την απόφαση της προφυλάκισης, ενώ παρακαλεί να μην μεταδίδονται ‘σενάρια’ προκλητικά, ανυπόστατα και να μην αναπαράγεται βίντεο που επιδεικνύει τον κατηγορούμενο να επιχαίρει μετά το έγκλημα με το αιματοβαμμένο μαχαίρι προσβάλλοντας τη μνήμη του νεκρού και προκαλώντας επιπρόσθετο πόνο.

Να διευκρινίσουμε πως το Infonews24 ΟΥΔΕΠΟΤΕ δημοσίευσε το εν λόγω υλικό που αναφέρει η οικογένεια του θύματος, παρόλο που ήταν στη διάθεσή μας και ούτε καν τέθηκε ερώτημα δημοσιοποίησης από τα μέλη της συντακτικής ομάδας μας, καθώς η αρνητική απάντηση ήταν δεδομένη, από σεβασμό πρώτα και κύρια στην οικογένεια που θύματος.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση της οικογένειας αναφέρονται τα εξής:
«Η οικογένεια του εκλιπόντος ΔΗΛΩΝΕΙ για την άνανδρη δολοφονία του τα εξής:
Η οικογένεια του εκλιπόντος αισθάνεται δικαιωμένη από την απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα και την έκδοση εντάλματος προσωρινής κράτησης.
Παρακαλεί να μην μεταδίδονται ‘σενάρια’ προκλητικά, ανυπόστατα και να μην αναπαράγεται βίντεο που επιδεικνύει τον κατηγορούμενο να επιχαίρει μετά το έγκλημα με το αιματοβαμμένο μαχαίρι προσβάλλοντας τη μνήμη του νεκρού και προκαλώντας επιπρόσθετο πόνο.
Ένας άνθρωπος που εξοπλίζεται με μαχαίρι, μεταβαίνει στον τόπο του εγκλήματος, αφαιρεί μια ζωή, και το προβάλλει, δείχνει ότι έχει σχεδιάσει το έγκλημά του, το οποίο είναι σε θέση να πραγματοποιήσει και να αντιληφθεί τον άδικο χαρακτήρα του.
Ας αφήσουμε τις αρμόδιες αρχές να ολοκληρώσουν το έργο τους.
Ας αφήσουμε τη δικαιοσύνη να κρίνει τα γεγονότα.
Εμάς αφήστε μας να θρηνήσουμε τον αγαπημένο μας.
Ο γιός μας είχε μόνο ‘αδέρφια’ δεν είχε εχθρούς».

Διαβάστε το προηγούμενο άρθρο του Infonews24

Σέρρες: Προφυλακιστέος ο 21χρονος- «Το παιδί μου ρε»: Το ξέσπασμα του πατέρα του θύματος που περίμενε έξω από τα δικαστήρια (Βίντεο)

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •