Ανακοίνωση του ΚΚΕ Σερρών για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού και την “ατομική ευθύνη”

Ανακοίνωση εξέδωσε η Tομεακή Oργάνωση του ΚΚΕ Σερρών για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού και την “ατομική ευθύνη”. «Η προπαγάνδα για υποχρεωτικότητα με ποινές σε ένα συγκεκριμένο τμήμα του πληθυσμού έχει στόχο και καθόλου τυχαία δεν είναι.Σκοπός είναι να τεκμηριωθεί κι άλλο το αφήγημα της ατομικής ευθύνης και στόχος να απεμπολήσει η κυβέρνηση τις εγκληματικές ευθύνες της για τη διαχείριση της πανδημίας και την κατάσταση του συστήματος Υγείας» αναφέρει μεταξύ άλλων το ΚΚΕ.

Το τελευταίο διάστημα πληθαίνουν και στην περιοχή μας οι εξαγγελίες για ποινές και «δωράκια», προνόμια και τιμωρίες σε εμβολιασμένους και μη. Ο διχασμός καλλιεργείται ωμά. «Δεν θα ξανακλείσει η χώρα για να προστατευθούν οι ανεμβολίαστοι», δήλωσε με κυνισμό ο πρωθυπουργός. «Οι ανεμβολίαστοι να πληρώνουν αν νοσήσουν και χρειαστούν ΜΕΘ», λέει μία άκρως επικίνδυνη εκδοχή της αγοραίας υγείας δια στόματος γνωστού κυβερνητικού εκπροσώπου. «Αν αύριο φτιαχτούν 10.000 ΜΕΘ θα είναι άχρηστες, γιατί δεν υπάρχουν γιατροί και νοσηλευτές να τις στελεχώσουν, οπότε μόνη λύση είναι το εμβόλιο», συνεχίζει μία άλλη δια στόματος φιλοκυβερνητικού καθηγητή. Η μόνιμη καραμέλα της ατομικής ευθύνης στο απόγειό της!!!

Έχει αποδειχθεί επιστημονικά πως η αξία του οργανωμένου μαζικού εμβολιασμού στα λοιμώδη νοσήματα είναι επίτευγμα και κατάκτηση της ανθρωπότητας. Τα εμβόλια για τον COVID-19 έχουν ήδη αποδείξει την αποτελεσματικότητά τους απέναντι στη βαριά εξέλιξη της νόσου. Ταυτόχρονα, με τα μέχρι τώρα επιστημονικά δεδομένα, το εμβόλιο προστατεύει κυρίως αυτόν που το κάνει, μειώνει τη μεταδοτικότητα (ένας ασυμπτωματικός ασθενής μεταδίδει λιγότερο), πληθαίνουν οι επιστημονικές δημοσιεύσεις που αποδεικνύουν τη μείωση της συχνότητας μετά-COVID συνδρόμου (μακροπρόθεσμες επιπλοκές της νόσου) στους εμβολιασμένους.

Η προπαγάνδα για υποχρεωτικότητα με ποινές σε ένα συγκεκριμένο τμήμα του πληθυσμού έχει στόχο και καθόλου τυχαία δεν είναι. Σκοπός είναι να τεκμηριωθεί κι άλλο το αφήγημα της ατομικής ευθύνης και στόχος να απεμπολήσει η κυβέρνηση τις εγκληματικές ευθύνες της για τη διαχείριση της πανδημίας και την κατάσταση του συστήματος Υγείας.

Άλλωστε ο υπαίτιος για την καθυστέρηση των εμβολιασμών και τις αμφιβολίες που διατηρεί ο λαός πρέπει να αναζητηθεί στις ίδιες τις κυβερνητικές, ευρωενωσιακές και παγκόσμιες αλλά και στις «επιστημονικές» παλινωδίες, που είναι σύμφυτες με τον καπιταλιστικό τρόπο παραγωγής.

Το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου δηλώνοντας πως χρειάζεται μαζικός οργανωμένος εμβολιασμός, με όλα τα ασφαλή εμβόλια, τα οποία η κυβέρνηση δεν φρόντισε να εξασφαλίσει. Είχε επισημάνει επίσης την ανάγκη να εμβολιαστούν άμεσα χωρίς καθυστερήσεις, οι ευπαθείς ομάδες, οι συμπολίτες μας με χρόνια νοσήματα που επιδεινώθηκε η καθημερινότητά τους δραματικά τα τελευταία δύο χρόνια. Υπάρχουν ευθύνες που δεν έχει προχωρήσει στο νομό μας ο κατ΄ οίκον εμβολιασμός των ΑΜΕΑ και γενικότερα των ατόμων που δεν μπορούν να μετακινηθούν από τις οικίες τους.

Οι κομμουνιστές μέσα από τα σωματεία, τους συλλόγους και γενικότερα συμμετέχοντες στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης δε σταμάτησαν να διεκδικούν την αναγκαία στελέχωση των εμβολιαστικών κέντρων με όλο το απαραίτητο προσωπικό. Ανέδειξαν πως οι όποιες μετακινήσεις των υγειονομικών από πόλη σε πόλη και από νοσοκομείο σε εμβολιαστικό κέντρο, δε δίνουν λύση, αντίθετα δημιουργούν άλλα προβλήματα.

Η εμπιστοσύνη του λαού μας δεν έχει κλονιστεί προς την επιστήμη, αλλά προς τους επιστήμονες που την υπέταξαν στο κέρδος, στις πολιτικές των κυβερνήσεων και στον καπιταλισμό. Να λοιπόν ποιος ενισχύει και τροφοδοτεί τον ανορθολογισμό, τον αντιεπιστημονισμό, τον σκοταδισμό.

Το ΚΚΕ παλεύει για καθολικό πρόγραμμα δημόσιου δωρεάν εμβολιασμού

Το ΚΚΕ έχει εμπιστοσύνη στο λαό μαςΗ πειθαρχία της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού με υποδειγματικά υγειονομικά μέτρα προστάτευσε τον ίδιο. Ο οργανωμένος αγώνας συνδικάτων, εργατικών κέντρων, σωματείων προστάτευσε πολύ περισσότερους. Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμα στους χώρους των νοσοκομείων, την πιο τεκμηριωμένη και μαζική ενημέρωση δεν την έκανε καμία επιτροπή λοιμώξεων, καμία διοίκηση και κανένα υπουργείο, αλλά αυτή έγινε σε επιστημονική ημερίδα της ΟΕΝΓΕ την οποία παρακολούθησαν πάνω από 1.000 γιατροί.

Γνωρίζουμε ότι η πανδημία έχει ακόμα δρόμο. Την ίδια στιγμή, είναι κατάντια η αναστολή και το κλείσιμο κλινικών του νοσοκομείου μας (ουρολογικής, μαιευτικής, γυναικολογικής, χειρουργείων κλπ) επειδή δεν επαρκούν οι υγειονομικοί! Η υπολειτουργία του έχει σημαντικές επιπτώσεις στην υγεία του πληθυσμού. Επίσης οι μετακινήσεις ασθενών γίνονται τις περισσότερες φορές με ιδιωτικά ασθενοφόρα και ΙΧ μιας που ο στόλος του νοσοκομείου και του ΕΚΑΒ δεν επαρκεί να καλύψει τις ανάγκες μεταφοράς.

Γι’ αυτό ο αγώνας για δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας, για μόνιμες προσλήψεις όλων των ειδικοτήτων στο Νοσοκομείο, την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, για στελέχωση του ΕΚΑΒ, για ενίσχυση και θωράκιση όλων των προνοιακών δομών, για προμήθεια όλων των αναγκαίων φαρμάκων, υλικών, επιστημονικών επιτευγμάτων, η καθημερινή πάλη για όλες τις συνθήκες ζωής και διαβίωσης που επηρεάζουν άμεσα την υγεία της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων, συνεχίζεται.

Ταυτόχρονα χρειάζεται να δυναμώσει ο αγώνας για καθολικό πρόγραμμα δημόσιου δωρεάν εμβολιασμού με όλα τα ασφαλή εμβόλια, με εξαντλητική ενημέρωση και απαντήσεις στα υπαρκτά ερωτήματα, με σοβαρή εμβολιαστική εκστρατεία (με δυνατότητες ουσιαστικής και προσωποποιημένης ενημέρωσης του λαού για την ανάγκη μαζικού εμβολιασμού), επαγρύπνηση με σταθερή παρακολούθηση των εμβολιασμένων για έγκαιρη παρέμβαση σε τυχόν παρενέργειες και επιστημονική καταγραφή των αποτελεσμάτων του εμβολιασμού.

Θέλει πολύ μεγάλο θράσος να κατηγορούνται για «υγειονομικό σαμποτάζ» όσοι δεν έπαψαν να αγωνίζονται για τη θωράκιση του δημόσιου συστήματος Υγείας. Να κατηγορούνται οι κομμουνιστές και άλλοι πρωτοπόροι αγωνιστές που δεν έπαψαν να δείχνουν τον πραγματικό ένοχο για την τραγωδία που ζει ο λαός μας και οι λαοί όλου του κόσμου.

Το ΚΚΕ απαιτεί, μεταξύ άλλων, να ληφθούν μέτρα για τη σωστή, επιστημονικά άρτια κι οργανωμένη ενημέρωση του προσωπικού των μονάδων Υγείας και Πρόνοιας και όλου του πληθυσμού. Να ενισχυθεί το πρόγραμμα εμβολιασμού, με στελέχωση των εμβολιαστικών κέντρων, συνεχή ενημέρωση, πλήρη προληπτικό έλεγχο και δωρεάν παρακολούθηση των εμβολιασμένων, αξιοποίηση όλων των ασφαλών εμβολίων. Να υπάρξει ιδιαίτερη πρόνοια για την προστασία των ευπαθών ομάδων (νοσούντες, εγκύους, άτομα με προβλήματα κίνησης, με ψυχικές νόσους, κ.λπ).

Καλεί τους εργαζόμενους και γενικότερα όλους τους κατοίκους της ΠΕ να έρθουν σε επαφή με τα σωματεία τους, τους συλλόγους τους, να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους, να μιλήσουν, να πιστέψουν στη δύναμη της ενότητας και του αγώνα. Να καταγγείλουν οποιαδήποτε απόπειρα πίεσης και εξαναγκασμού απ’ όπου κι αν προέρχεται.

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •