Αλ. Χρυσάφης: «Έκτακτη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ για τις εξελίξεις στο Αφγανιστάν» (Βίντεο)

Στο κεντρικό δελτίο του ENA και στη Μαρία Παπάζογλου φιλοξενήθηκε ο Δήμαρχος Σερρών κ. Αλέξανδρος Χρυσάφης, όπου και σχολιάστηκε η ανησυχία που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στην Ευρώπη αλλά και στην Ελλάδα η άνοδος των Ταλιμπάν στην εξουσία του Αφγανιστάν.

Την ίδια ώρα μάλιστα που τον κώδωνα του κινδύνου και για την Ελλάδα από τις εξελίξεις στο Αφγανιστάν, και την νέα κατάσταση που διαμορφώνεται μετά την αποχώρηση ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και την επικράτηση των Ταλιμπάν, κρούουν διακεκριμένοι διεθνολόγοι, οι εξελίξεις αφορούν και την τοπική αυτοδιοίκηση της χώρας.

Με τον φόβο ότι το νέο κύμα προσφύγων από το Αφγανιστάν θα χτυπήσει για ακόμη μια φορά την πόρτα της Ελλάδας η ΚΕΔΕ αποφασίζει να δράσει πριν από τις εξελίξεις που μπορεί να ακολουθήσουν.

Ο κ. Χρυσάφης λοιπόν ως μέλος της ΚΕΔΕ αλλά και Πρόεδρος της Επιτροπής Μεταναστευτικού και Κρίσεων της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας ανακοινώνει μέσω του κεντρικού δελτίου του ΕΝΑ ότι την επόμενη εβδομάδα μέσω τηλεδιάσκεψης η ΚΕΔΕ θα συνεδριάσει για να καθορίσει την πολιτική και τα βήματα που θα ακολουθήσει σε ενδεχόμενο νέο προσφυγικό κύμα.

Ο κ. Χρυσάφης αναφέρει χαρακτηριστικά “πρέπει να δράσουμε πριν τις εξελίξεις, ενώ υπάρχουν δήμοι στην χώρα που δεν μπορούν πλέον να σηκώσουν ξανά το βάρος του προσφυγικού”.

Την επόμενη εβδομάδα λοιπόν από ότι φαίνεται θα υπάρξει και η επίσημη ανακοίνωση από την ΚΕΔΕ για τα επόμενα βήματα που θα ακολουθήσει.

Πηγή: EnaChannel

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •