Θεσ/νίκη: Στα κάγκελα εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό

Ρεπορταζ: Στράτος Λούβαρης-grtimes.gr

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση της κυβέρνησης να απομακρυνθούν από τις αρχές Σεπτεμβρίου όσοι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ δεν έχουν εμβολιαστεί, με τους ανθρώπους του Εθνικού Κέντρου να εκφράζουν την αντίθεσή τους με την υποχρεωτικότητα αλλά και τον φόβο ότι θα προκύψουν μεγάλα κενά τα οποία θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να καλυφθούν.

Ενδεικτικό είναι ότι σύμφωνα με όσα είπε σήμερα το πρωί, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού ΕΚΑΒ, στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν εργαζόμενοι στο ΥΜΑΘ, όπως προκύπτει από τα στοιχεία στην επικράτεια δεν έχουν εμβολιαστεί 1.245 άτομα σε σύνολο 4.000, περίπου το 1/3. Στοιχεία τα οποία προκύπτουν, από τις κενές οργανικές θέσεις τις οποίες ζήτησε ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ, σύμφωνα με τον κ. Αγγελίδης. “Αυτό σημαίνει ότι από αρχές Σεπτέμβρη θα υπάρξει πάρα πολύ μεγάλο πρόβλημα”, τονίζει.

“Αυτή τη στιγμή υπάρχει πρόβλημα αξιών, το οποίο βιώνει η κοινωνία. Η δημοκρατία βάλλεται από παντού. Η κυβέρνηση πρέπει να αφήνει στον καθένα να αποφασίζει το τι μέλλει γενέσθαι για τον εαυτό του”, ανέφερε ο κ. Αγγελίδης, σημειώνοντας ότι η Πανελλήνια Ομοσπονδία ζητά να παρθεί πίσω το νομοσχέδιο και οι αποφάσεις. Ερωτηθείς σχετικά με το πως θα λειτουργήσει το ΕΚΑΒ από αρχές Σεπτεμβρίου εφόσον απομακρυνθούν οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι, ο κ. Αγγελίδης σημείωσε ότι θα γίνει με μειωμένο προσωπικό – την στιγμή που ήδη υπάρχουν μεγάλα κενά. “Η αγωνία μας είναι να μην θρηνήσουμε θύματα”, υπογράμμισε.

Σύμφωνα με τον πρόεδρος του Εργαζομένων ΕΚΑΒ Κεντρικής Μακεδονίας, Πρόδρομο Δεβελογλου, ένα ποσοστό 33-35% είναι οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ Κεντρικής Μακεδονίας, που αντιστοιχεί σε περίπου 170 εργαζόμενους σε Πέλλα, Κιλκίς, Χαλκιδική και Θεσσαλονίκη, εκ των οποίων οι 120 είναι ενεργά πληρώματα στη Θεσσαλονίκη.

“Έχει αναλογιστεί κανένας τι θα γίνει από 1η Σεπτεμβρίου όταν οι 170 εργαζόμενοι που εργάζονται σε 120 πληρώματα στη Θεσσαλονίκη, τεθούν εκτός εργασίας”, τόνισε κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου και καλώντας τον εισαγγελέα να παρέμβει καθώς από τα κενά θα υπάρξει κίνδυνος για τη κάλυψη περιστατικών.” Όλα αυτά το υπουργείο έπρεπε να τα σκεφτεί πρώτου βγάλει αυτό το νόμο μέσα στο καλοκαίρι στα κλέφτικα, την ίδια ώρα που εργαζόμενοι δεν έχουν πάρει άδεια και έχουν βάλει πλάτη εδώ και ενάμιση χρόνο με αρκετούς να έχουν νοσήσει”, επισήμανε.

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •