Δ. Νότας: Το 50% των αγροτικών ιατρείων λειτουργούν-Προσωπικό μετακινήθηκε στα εμβολιαστικά κέντρα (Ηχητικό)

Το 50% των αγροτικών ιατρείων λειτουργούν αυτή τη στιγμή στον Δήμο Εμμανουήλ Παππά. Τα παράπονα και οι καταγγελίες που έφτασαν στο Infonews24.gr ήταν πολλά και αφορμή στάθηκε η επικοινωνία που είχαμε με τον δήμαρχο Εμμανουήλ Παππά Δημήτρη Νότα, ο οποίος μας ενημέρωσε για το τι ακριβώς συμβαίνει.

«Δυστυχώς η μεγάλη υγειονομική κρίση που έχει ενσκήψει στη χώρα έχει επηρεάσει και τα αγροτικά ιατρεία του δήμου Εμμανουήλ Παππά. Ευθύς εξ αρχής σας λέω ότι τα αγροτικά μας ιατρεία, τα οποία εξυπηρετούν τους κατοίκους της περιοχής συνταγογραφούσε τα φάρμακα των ανθρώπων που σχετίζονται με την Πρωτοβάθμια Φροντίδα υγείας του πληθυσμού. Δυστυχώς όμως με το πρόγραμμα των εμβολιασμών, ένα μέρος από τους γιατρούς έχουν μετακινηθεί στα εμβολιαστικά κέντρα των Κέντρων Υγείας της Βισαλτίας και Νέας Ζίχνης» αναφέρει ο κύριος Νότας.

Ο δήμαρχος Εμμανουήλ Παππά τονίζει ότι επικοινώνησε με τη διοίκηση της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας-Θράκης και του διαβεβαίωσαν ότι μόλις ολοκληρωθεί το εμβολιαστικό πρόγραμμα οι γιατροί θα επιστρέψουν και πάλι στο πόστο του δηλαδή στα αγροτικά ιατρεία.

«Σήμερα λειτουργούν περίπου των 50% των αγροτικών ιατρείων που λειτουργούσαν στο παρελθόν. Η καλή συνεργασία που υπάρχει μεταξύ γιατρών και φαρμακοποιών όπου δεν πάει γιατρός, η ανάγκη της συνταγογράφησης μέσω ηλεκτρονικών υπολογιστών λύνει το πρόβλημα σε ένα βαθμό χωρίς» σημειώνει ο δήμαρχος.

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •