Ξεκίνησε η λειτουργία της Ακαδημίας Μηχανικών στο Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών

Άνοιξε ακόμη ένας εκπαιδευτικός-ενημερωτικός κύκλος, στο πλαίσιο της Θερινής Ακαδημίας Μηχανικών, η λειτουργία της οποίας ξεκίνησε την Δευτέρα 30 Αυγούστου με τη συμμετοχή νέων κι εφήβων.

Η Ακαδημία αποτελεί θεσμό που πραγματοποιείται στο Αυτοκινητοδρόμιο με τη συνεργασία του Διεθνούς Πανεπιστημίου Σερρών και την τοπική UNESCO. Το «4ο Summer Engineering Academy 2021» θα πραγματοποιηθεί στο Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών το διάστημα από 30 Αυγούστου έως 4 Σεπτεμβρίου 2021. Να σημειωθεί ότι στο επίκεντρο έχει τεθεί η ηλεκτροκίνηση και οι εναλλακτικές μέθοδοι κίνησης.

Η Ακαδημία Μηχανικών είναι ένα πενταήμερο μάθημα, μοναδικός συνδυασμός πρακτικών και θεωρητικών προγραμμάτων σπουδών στη μηχανική. Απευθύνεται σε μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που έχουν πάθος για τα μαθηματικά, τη φυσική και την τεχνική και είναι μεταξύ των ηλικιών 15 και 19.

Τα συναρπαστικά εργαστήρια, οι διαλέξεις, η γνωριμία με εταιρείες αυτοκινήτων παρέχουν μια ικανοποιητική εικόνα του κόσμου της μηχανολογίας.

Τα θέματα διδασκαλίας επικεντρώνονται στα συναρπαστικά μαθήματα της μηχανικής, των μαθηματικών και της θερμοδυναμικής. Φέτος, στο επίκεντρο του μαθησιακού κύκλου είναι η ηλεκτροκίνηση-οι τεχνολογικές προοπτικές των ηλεκτρικών αυτοκινήτων και η κίνηση με υδρογόνο.

Τα νέα ταλέντα θα μάθουν επίσης για τις μελλοντικές προοπτικές εργασίας ενός μηχανικού που έχει διεθνές προφίλ. Η παρακολούθηση είναι δωρεάν.

Με το τέλος των μαθημάτων οι συμμετέχοντες θα παραλάβουν Δίπλωμα συμμετοχής (Life Long Learning της UNESCO).

Κοινοποίηση