Σύλλογος Κινητικά Αναπήρων Σερρών: «Το εμβόλιο όπλο της επιστήμης και όχι όπλο διαχωρισμού του λαού»

«Το εμβόλιο όπλο της επιστήμης και όχι όπλο διαχωρισμού του λαού» αναφέρει ο Σύλλογος Κινητικά Αναπήρων Σερρών με ανακοίνωσή του. Ο Σύλλογος σημειώνει μεταξύ άλλων ότι «από την πρώτη στιγμή ταχθεί υπέρ του εθελοντικού, καθολικού, δημόσιου και δωρεάν εμβολισμού».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Συλλόγου Κινητά Αναπήρων Σερρών 

Η κυβέρνηση μέσω της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού μετατρέπει ένα όπλο της επιστήμης για την αναχαίτιση της πανδημίας, σε όπλο διαχωρισμού του λαού και μέσο προώθησης άλλων επικίνδυνων για το λαό σχεδιασμών της. Ως ΔΣ του Συλλόγου μας έχουμε από την πρώτη στιγμή ταχθεί υπέρ του εθελοντικού, καθολικού, δημόσιου και δωρεάν εμβολισμού. Έχουμε προτρέψει τα μέλη μας και όλους τους Ανθρώπους με Κινητικές βλάβες να εμβολιαστούν, κατόπιν συνεννοήσεως με το θεράποντα ιατρό τους. Έχουμε προτάξει αιτήματα και αναπτύξαμε δράσεις προς αυτή την κατεύθυνση.

Ωστόσο η αλήθεια είναι ότι καμία στοχευμένη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για τον εμβολιασμό δεν υπήρξε. Καμία ουσιαστική προσπάθεια να απαντηθούν ερωτηματικά, να ξεπεραστούν δισταγμοί. Απεναντίας κυβερνητικές παλινωδίες, ξεχείλωμα των υγειονομικών πρωτοκόλλων για τις ανάγκες των τουριστικών ομίλων, αντιεπιστημονική παραφιλολογία εκ μέρους της ίδιας της κυβέρνησης, επιστημονικοφανή επιχειρήματα κυβερνητικών παραγόντων που εμφανίζονται ως "έγκριτοι επιστήμονες" για να δικαιολογούν προειλημμένες κυβερνητικές αποφάσεις, η μετατροπή μιας επιστημονικής κατάκτησης όπως είναι το εμβόλιο σε προϊόν συναλλαγής και εξαγοράς, αξιοποίηση του εμβολίου για τη μη αξιοποίηση των υπόλοιπων διαθέσιμων όπλων αναχαίτισης της πανδημίας. Ακόμη και ο κατ’ οίκων εμβολισμός των ευπαθών ομάδων και των Ανθρώπων με Αναπηρίες, για τον οποίο ως σύλλογος κινητοποιηθήκαμε έγκαιρα από το Δεκέμβριο του 2020, παραμένει μία ανεκπλήρωτη υπόσχεση.

Χιλιάδες συνάδελφοι μας, μεταξύ αυτών και στην Π.Ε. Σερρών, καλούνται να λύσουν μόνοι τους το ζήτημα της μεταφοράς τους στα εμβολιαστικά κέντρα, καταφεύγοντας σε μη ασφαλής και πολλές φορές ακριβές λύσεις. Αυτές είναι οι αιτίες για τους φόβους και επιφυλάξεις όσων δεν είναι αρνητές ή ανορθολογιστές.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να ενισχύσει το αφήγημα της ατομικής ευθύνης, να καλλιεργήσει τον κοινωνικό αυτοματισμό, για να ξεπλύνει τις εγκληματικές της ευθύνες για τη διαχείριση της πανδημίας. Τις ευθύνες της για το τραγικά υποστελεχωμένο δημόσιο σύστημα Υγείας, για την ανύπαρκτη ΠΦΥ, τον συνωστισμό στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (ΜΜΜ), την έλλειψη ουσιαστικών μέτρων προστασίας της υγείας του λαού.

Αντί η κυβέρνηση να απαντήσει σε όλα αυτά, αξιοποιεί τις αναστολές και απολύσεις υγειονομικών για να διευκολύνει την περεταίρω είσοδο ιδιωτών στα νοσοκομεία. Η εγκληματική διαχείριση της πανδημίας πάει χέρι χέρι με την εμπορευματοποίηση της Υγείας. Δίνει αέρα στα πανιά των επιχειρηματιών της Υγείας, που ζητάνε μάλιστα κι αύξηση της ταρίφας που θα χρεώνουν για τα διαγνωστικά τεστ που η κυβέρνηση θέλει να επωμίζονται οι εργαζόμενοι, οι υγειονομικοί, οι εκπαιδευτικοί, οι φοιτητές.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι τεράστιες, αφού με τον νόμο για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό έδειξε το δρόμο στην εργοδοσία για να εξαπολύσει έναν νέο γύρο επίθεσης στα δικαιώματα των εργαζομένων, ενώ σε πολλές περιπτώσεις ο εμβολιασμός των εργαζομένων έχει γίνει το άλλοθι για να εξαφανιστούν και τα ελάχιστα μέτρα προστασίας που τηρούνταν.

Απαιτούμε:

 Καθολικό πρόγραμμα δημόσιου δωρεάν εμβολιασμού με όλα τα αποτελεσματικά και ασφαλή εμβόλια.

 Άμεση υλοποίηση του κατ’ οίκων εμβολιασμού για τις ευπαθείς ομάδες

 Εξασφάλιση στοχευμένης ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για εκούσιο εμβολιασμό, οι οποίες θα βασίζονται σε επιστημονικά στοιχεία που επικαιροποιούνται.

 Δωρεάν πλήρη προληπτικό ιατρικό έλεγχο πριν τον εμβολιασμό και κατοχύρωση για όσους πρέπει να εξαιρεθούν ότι δεν θα υφίστανται καμία συνέπεια ή διάκριση.

 Εξασφάλιση της αναγκαίας φαρμακοεπαγρύπνησης με σταθερή παρακολούθηση των εμβολιασμένων για έγκαιρη παρέμβαση σε τυχόν παρενέργειες και επιστημονική καταγραφή των αποτελεσμάτων του εμβολιασμού.

 Άμεση ενίσχυση των νοσοκομείων και του δημόσιου συστήματος Υγείας. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου ιατρικού νοσηλευτικού και άλλου προσωπικού όλων των κλάδων και ειδικοτήτων. Επίταξη όλων των δομών του ιδιωτικού τομέα Υγείας και Πρόνοιας. Στελέχωση με όλο το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό και αποφασιστική ενίσχυση με υποδομές και εξοπλισμό των νοσοκομείων και της ΠΦΥ

 Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς. Να πραγματοποιηθούν άμεσα δωρεάν μαζικά και επαναλαμβανόμε

 να τεστ στους χώρους δουλειάς σε εμβολιασμένους – ανεμβολίαστους. Να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων, πανεπιστημίων και για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

 Να ενταθούν οι έλεγχοι από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς στους χώρους δουλειάς με άμεση ενίσχυσή τους από προσωπικό και εξοπλισμό».

Κοινοποίηση