Κ. Μπούμπας «Καταστροφές καλλιεργειών στον Δήμο Σιντικής από κοπάδια αγριογούρουνων»


Ερώτηση για το θέμα των καταστροφών καλλιεργειών στο Δήμο Σιντικής από κοπάδια αγριογούρουνων, κατέθεσε ο Βουλευτής Σερρών της «Ελληνικής Λύσης» Κώστας Μπούμπας.

Η ερώτηση κατατέθηκε προς τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης &Τροφίμων, Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:
«Kύριοι ,κύριοι Υπουργοί Ένα μείζον πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες και κάτοικοι της περιοχής σε χωριά του Δήμου Σιντικής είναι η κάθοδος και εμφάνιση αγριογούρουνων στην αστική τους περιοχή, καθώς και στον περιβάλλοντα υπαίθριο χώρο του Δήμου, γεγονός που έχει σαν αποτέλεσμα την καταστροφή των καλλιεργειών των ντόπιων αγροτών. Ο κίνδυνος από την παρουσία των ανωτέρω άγριων ζώων είναι καθημερινός, ακόμα και για τους διερχόμενους πολίτες, αφού τα αγριογούρουνα να διασχίζουν τους δρόμους του ως άνω Δήμου, κατά κοπάδια.
Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,
Ερωτώνται οι κ. Υπουργοί :
Προτίθεσθε να μεριμνήσετε καταλλήλως, άμεσα, ώστε να δοθεί λύση στο πρόβλημα της ανεξέλεγκτης καθόδου των αγριογούρουνων, τόσο στον αστικό, όσο και στον υπαίθριο περιβάλλοντα χώρο του Δήμου Σιντικής, καθώς, οι καλλιέργειες της περιοχής, που έχουν υποστεί καταστροφές, δεν αποζημιώνονται από τον ΕΛΓΑ ;».

Κοινοποίηση