Ντ. Μπακογιάννη: «O Τσίπρας έχει επιλέξει την παλιά λογική “εμείς ή κανείς”-Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναβαθμίστηκε στα μάτια μου»

«Ο πρωθυπουργός (σ.σ. με τον ανασχηματισμό) έκανε λάθος πιστεύοντας ότι ο κ. Τσίπρας θα έδειχνε συναίνεση σε οτιδήποτε κάνει», δήλωσε η βουλευτής της ΝΔ, κ. Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας στον ρ/σ της Θεσσαλονίκης, Status Fm 107,7.

«Το ουσιαστικό πρόβλημα στην περίπτωση Αποστολάκη είναι ο ίδιος ο κ. Αποστολάκης, αλλά κυρίως η στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Φαίνεται ότι μια λογική που έχει κυριαρχήσει, δυστυχώς για πολλά χρόνια στον ΣΥΡΙΖΑ, εξακολουθεί και η υπάρχει.

Η οποία λέει ότι τίποτα δεν αξίζει μπροστά στο οποιοδήποτε μικροκομματικό όφελος», ανέφερε χαρακτηριστικά. «Από τη συζήτηση που είχε γίνει στη Βουλή είχα μείνει με την εντύπωση ότι ο κ. Τσίπρας θα επιθυμούσε μία κοινή αντιμετώπιση του θέματος της Περιβαλλοντικής Κρίσης. […] Φάνηκε ότι πολιτικά ο κ. Τσίπρας έχει επιλέξει την παλιά λογική “εμείς ή κανείς”», συμπλήρωσε η κ. Μπακογιάννη.

Κληθείσα να απαντήσει για τις απομακρύνσεις των Χάρη Θεοχάρη και Μιχάλη Χρυσοχοϊδη από τις υπουργικές θέσεις, η Ντόρα Μπακογιάννη σημείωσε: «Δεν είπα ότι τα πήγε καλά ο Θεοχάρης, είπα ότι τα πήγε καλά ο τουρισμός. Η εικόνα ότι ένας άνθρωπος για ένα χρονικό διάστημα θα υπηρετεί κάπου και μετά αλλάζει θέση και υπηρετεί τη Βουλή είναι η λογική της χρησιμοποίησης στελεχών στη Βουλή. Όσα ξέρει ο νοικοκύρης δεν τα ξέρει ο κόσμος όλος. Ισχύει για όλους».

«Ο πρωθυπουργός έκρινε ότι πρέπει να υπάρχει μια αλλαγή, αυτό δε σημαίνει ούτε ότι τα στελέχη τα οποία υπηρετούν αυτή τη στιγμή την κυβέρνηση είναι αποτυχημένα στελέχη, ούτε ότι τα στελέχη που αύριο θα αλλάξουν ότι αυτό είναι το επιστέγασμα της αποτυχίας. Ο καθένας κρίνεται από τον πρωθυπουργό τη συγκεκριμένη στιγμή και με βάση τους στόχους τους οποίους ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση έχουν βάλει» συμπλήρωσε χαρακτηριστικά. Σχετικά με το αν «βλέπει» εκλογές σύντομα, η κ. Μπακογιάννη υπογράμμισε ότι «Πρέπει να μάθουμε ότι με τον Κυριάκο Μητσοτάκη κάνει αυτά που λέει και λέει αυτά που πιστεύει. Δηλαδή εκλογές δε θα γίνουν».

Η Ντόρα Μπακογιάννη επεσήμανε ότι πολιτικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναβαθμίστηκε στα μάτια της λέγοντας χαρακτηριστικά: «Στην πολιτική, όπως και στη ζωή, οι άνθρωποι κρίνονται από τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζονται κρίσεις. Ο ηγέτης φαίνεται την ώρα της κρίσης. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αντιμετώπισε τρεις τεράστιες κρίσεις, που μια από αυτές φτάνει για να ταρακουνήσει μια κυβέρνηση. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βγήκε από αυτές τις κρίσεις με μεγαλύτερο βαθμό εμπιστοσύνης του ελληνικού λαού, το οποίο ανέδειξε το σύνολο των ηγετικών του χαρακτηριστικών. Είμαι πολύ περήφανη για τον Κυριάκο. Προσπαθώ να τον κρίνω αντικειμενικά για να μπορώ να του είμαι και χρήσιμη. Αυτή την άποψη έχουν ακόμα και άνθρωποι που δεν τον ψηφίζουν. Αυτό είναι η σημαντικότερη κατάκτηση στην πολιτική», κατέληξε.

Σε ό,τι αφορά τις ανατιμήσεις, η κ. Μπακογιάννη εκτίμησε ότι πρόκειται για μια κατάσταση παροδική, διαβεβαιώνοντας ότι θα γίνει προσπάθεια ενίσχυσης των μεσαίων και χαμηλών εισοδημάτων. Σχετικά με τις αρχαιρεσίες στο ΚΙΝΑΛ, απέφυγε να τοποθετηθεί υπέρ κάποιου από τα υποψήφια πολιτικά πρόσωπα για την αρχηγία του κόμματος, ωστόσο δεν παρέλειψε να τονίσει ότι δεν υπήρξα ποτέ ΠΑΣΟΚ.

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •