Η Σερραία chef Κ. Ιωάννου και η αγάπη της για την κουζίνα


Μία σταθερά ανοδική πορεία στο χώρο της μαγειρικής, έχοντας ως «όπλα» την αγάπη και το μεράκι της, ακολουθεί τα τελευταία χρόνια η Σερραία chef Κυριακή Ιωάννου.

Ξεκίνησε ερασιτεχνικά πριν από έντεκα χρόνια στις Σέρρες, εργάσθηκε δύο χρόνια και συνειδητοποίησε ότι θέλει να ασχοληθεί επαγγελματικά και έτσι λοιπόν, προχώρησε στην εγγραφή της σε σχολή μαγειρικής, στο ΙΕΚ Σερρών.

Παράλληλα με τη σχολή, δεν σταμάτησε λεπτό να εργάζεται και μάλιστα χωρίς ούτε ένα ρεπό την εβδομάδα, ενώ πάντα έβρισκε και βρίσκει χρόνο για να περάσει με τα λατρεμένα της παιδιά.

Έχοντας στη «φαρέτρα» της το πείσμα και την αγάπη για τη μαγειρική, η Κυριακή Ιωάννου «έπιασε» δουλειά ως την πρώτη της σεζόν, στη Χαλκιδική και έκτοτε δεν σταμάτησε να εργάζεται.

Το «τρελό» ωράριο συνεχίσθηκε, με μαθήματα στη σχολή, εργασία πολλές ώρες την ημέρα, κάθε μέρα, ακόμη και Σαββατοκύριακα.

Στη συνέχεια, δέχθηκε πρόταση με τον σύντροφό της να απασχοληθούν σε διαφορετικές επιχειρήσεις στη δημοφιλή, αλλά και απαιτητική Μύκονο, όπου και παρέμειναν για έξι σεζόν.

Παρόλη την κούραση, η Κυριακή Ιωάννου, ως ανήσυχο «πνεύμα», έκανε ένα βήμα παραπάνω, διαβάζοντας σκληρά και αποκτώντας την πολυπόθητη πιστοποίηση Chef.

Το χειμώνα του 2020, η ίδια και ο σύντροφός της δέχθηκαν πρόταση να αναλάβουν ένα καινούριο- τότε- ελληνικό εστιατόριο και μετά από αρκετή σκέψη αποδέχθηκαν την πρόταση.

Βρέθηκαν, λοιπόν, από τη Μύκονο στη Γερμανία και όπως φαίνεται το μέλλον διαγράφεται λαμπρό για την Κυριακή Ιωάννου, η οποία έχει πάντα στο πλευρό της, τα «στηρίγματά» της, που δεν είναι άλλα από τα παιδιά της και τον σύντροφό της, που πιστεύουν σε αυτήν και είναι δίπλα της σε κάθε της βήμα.

Δείτε μερικές από τις δημιουργίες της:

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •