Δράμα: Πυρκαγιά μεταξύ Ξηροποτάμου και Μοναστηρακίου


Ρεπορτάζ: Δημήτρης Καστώρης

Πυρκαγιά σε δασική έκταση ξέσπασε σήμερα το απόγευμα, μεταξύ των χωριών Ξηροποτάμου και Μοναστηρακίου, στην περιφερειακή ενότητα Δράμας.

Αιτία της πυρκαγιάς ήταν κεραυνός, ο οποίος «έπεσε» στη συγκεκριμένη περιοχή, αποτέλεσμα μιας σύντομης καταιγίδας που ξέσπασε.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στην περιοχή έχει σπεύσει το σύνολο σχεδόν της πυροσβεστικής υπηρεσίας Δράμας, ενώ λόγω της έκτασης της πυρκαγιάς, αναμένεται να ζητηθούν και ενισχύσεις από όμορους νομούς.

Αυτή τη στιγμή (22:00) η πυρκαγιά καίει περιοχές με πευκοδάσος, αλλά και χαμηλή βλάστηση.
Οι προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων που έχουν συγκεντρωθεί στην περιοχή, έχουν ως στόχο τον περιορισμό της φωτιάς και ταυτόχρονα την προστασία του περιαστικού δάσους του Κορυλόβου.

Αξίζει να σημειωθεί πως την πυρκαγιά αντιλήφθηκε πρώτος ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας Γεώργιος Παπαδόπουλος, ο οποίος και ειδοποίησε τις πυροσβεστικές δυνάμεις.

Σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Παπαδόπουλου στο Infonews24.gr, έχουν καεί μέχρι στιγμής περίπου 1.000 στρέμματα και αύριο αναμένεται να ενισχυθούν οι πυροσβεστικές δυνάμεις και από πεζοπόρα τμήματα.

Όπως υπογράμμισε ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας Γιώργος Παπαδόπουλος, σε περίπτωση που δεν περιοριστεί η φωτιά από τα πεζοπόρα τμήματα και τις ήδη υπάρχουσες δυνάμεις της πυροσβεστικής, τότε θα υπάρξει επέμβαση των εναέριων μέσων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Πυροσβεστικού Σώματος, στις 22:30, στην πυρκαγιά σε δασική έκταση στο Βαθύλακκο Δράμας επιχειρούν 46 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 5 οχήματα.

Στη φωτογραφία απεικονίζεται η φωτιά έτσι όπως φαίνεται από την πόλη της Δράμας.

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •