Τον καταυλισμό Ηράκλειας επισκέφθηκε η Υπηρεσία Επιμελητών Ανηλίκων Σερρών


Στο πλαίσιο συνεργασίας του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Ηράκλειας με την Υπηρεσία Επιμελητών Ανηλίκων Νομού Σερρών, εκπρόσωποι της οποίας ήταν οι κυρίες Ελένη Χατζηβασιλείου και η Έφη Γκούμλα, πραγματοποιήθηκε δια ζώσης συνάντηση, μέσα στον καταυλισμό Ηράκλειας.

Οι υπηρεσίες Επιμελητών Ανηλίκων, συγκροτούν περιφερειακές υπηρεσίες του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην έδρα του Πρωτοδικείου.

Στόχος, λοιπόν, σήμερα ήταν να εντοπιστούν κάποιοι ανήλικοι και οι οικογένειές τους, οι οποίοι έχουν διωχθεί η διώκονται ποινικά, να τους κινητοποιήσουν τους ίδιους ή τις οικογένειές τους με σκοπό την αποφυγή ή την επανάληψη της ίδια πράξης, όπως αναφέρει το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Ηράκλειας.

Ενημερώθηκαν με βάση τη νέα ΚΥΑ και το υγειονομικό πρωτόκολλο που πλέον υφίσταται σχετικά με τις εισόδους τους στα δικαστήρια.

Τέλος, μέσω της ενδυνάμωσης και της στήριξης των ίδιων των παραβατών, αλλά και του περιβάλλοντος τους, τέθηκαν κάποιοι στόχοι με σκοπό τον επαναπροσδιορισμό τους.

Κοινοποίηση