Σέρρες: Μέρες αγωνίας για τους εργαζόμενους σε ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ ΜΕΑ- Η ΚΕΔΗΣ δεν «ανοίγει τα χαρτιά» της για το μέλλον τους


Σε… αναμμένα κάρβουνα κάθονται οι εργαζόμενοι στα ΚΔΑΠ και στα ΚΔΑΠ ΜΕΑ του Δήμου Σερρών, καθώς η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Σερρών (ΚΕΔΗΣ) δεν «ανοίγει τα χαρτιά» της, σχετικά με το μέλλον τους και για το αν θα παραμείνουν στις θέσεις τους.

Οι συμβάσεις τους έληξαν στις 31 Αυγούστου, αλλά ο νόμος δίνει διορία για ανανέωση των συμβάσεων επιπλέον ένα μήνα, δηλαδή έως τις 30 Σεπτεμβρίου. Ωστόσο το θέμα δεν τέθηκε ακόμη προς συζήτηση στο Διοικητικό Συμβούλιο, ενώ στους εργαζόμενους δεν έχουν γνωστοποιηθεί οι προθέσεις της Διοίκησης της ΚΕΔΗΣ και κατ’ επέκταση της δημοτικής αρχής, για το αν αυτές θα ανανεωθούν ή όχι.

Να υπενθυμίσουμε πως πριν από ένα χρόνο και συγκεκριμένα στις 2 Σεπτεμβρίου, είχε προκληθεί σάλος οπότε και δημοσιοποιήθηκε το θέμα της απόλυσης μέσω… facebook των συμβασιούχων.

Συγκεκριμένα, τότε η Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Σερρών (ΚΕΔΗΣ) Χρυσάνθη Παλάζη είχε στείλει μήνυμα στην ομάδα που έχουν οι εργαζόμενοι των ΚΔΑΠ στο facebook, πως οι συμβάσεις τους «λύθηκαν και πως δεν θα έπρεπε να προσέλθουν στις θέσεις τους.

Οι εργαζόμενοι είχαν μείνει αποσβολωμένοι και τα μηνύματα «πήραν φωτιά» από τους εξαγριωμένους και ανήσυχους υπαλλήλους.

Αμέσως οι εργαζόμενοι είχαν συναντηθεί με τον Δήμαρχο Σερρών Αλέξανδρο Χρυσάφη, ο οποίος τους είχε δώσει τη διαβεβαίωση πως θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια για τη διασφάλιση των θέσεων και τους είχε καλέσει να επανέλθουν στις θέσεις τους κανονικά.

Σήμερα, οι συμβασιούχοι των ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ ΜΕΑ του Δήμου Σερρών, μιλώντας στο Infonews24, δεν κρύβουν την αγωνία και το φόβο τους, με τη «δαμόκλειο σπάθη» της λύσης των συμβάσεων, να «κρέμεται» απειλητικά πάνω από τα… κεφάλια τους.

Κοινοποίηση