Σπιρουλίνα: Η κορυφή στις υπερτροφές (Βίντεο)


Η σπιρουλίνα είναι φύκος με κυανοπράσινο χρώμα. Στην ουσία είναι το γενικό όνομα για κάποια είδη κυανοβακτηρίων που ανήκουν στο γένος Arthrospira του φυτοπλαγκτού αλκαλικών λιμνών των τροπικών και υποτροπικών περιοχών.

Η σπιρουλίνα ήταν γνωστή από παλιά στις τροπικές περιοχές (Αφρική, Ν Αμερική) ως υπερτροφή που κάλυπτε τις διατροφικές ανάγκες ακόμη και ως μοναδική τροφή σε περιόδους λιμού. Τα φύκια αυτά καταναλωνόταν για αιώνες (αρχαιότητα) από τους ντόπιους πληθυσμούς ως τροφή είτε συμπληρωματικά είτε σε κάποιες περιόδους ως κύρια. Είναι προκαρυωτικοί νηματοειδείς οργανισμοί που μπορούν να επιβιώνουν από πολύ χαμηλές 1*C έως και υψηλές θερμοκρασίες άνω των 40*C και σε αλκαλικό ph άνω του 11.

Η «Spirulina Supreme» καλλιεργείται εντατικά στο Σκούταρι Σερρών σε ειδικά εξοπλισμένες δεξαμενές μέσα σε θερμοκήπια, αποξηραίνεται φυσικά στον ήλιο και συσκευάζεται ακολουθώντας όλα τα διεθνή πρότυπα ασφαλείας τροφίμου. Το τελικό προϊόν είναι πλούσιο στη σύνθεση του σε θρεπτικά συστατικά, ευχάριστη οσμή και γεύση.

«Η σπιρουλίνα έχει μία μοναδική σύσταση για φυσικό προϊόν, με θρεπτική αξία τέτοια που τοποθετεί τη σπιρουλίνα ως το κορυφαίο των superfoods» ανέφερε- μεταξύ άλλων- στο Infonews24 ο κ. Αντώνης Παπακωνσταντίνου της εταιρείας «Spirulina Supreme».

Επισκεφθείτε τη σελίδα της επιχείρησης «Spirulina Supreme» και ενημερωθείτε για τα προϊόντα και τις προσφορές πατώντας ΕΔΩ.

Παρακολουθήστε τη συνέντευξη του κ. Παπακωνσταντίνου στο Infonews24:

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •