Δ. Μπαλαξής: «Δεν επηρεάζεται η λειτουργία του Νοσοκομείου Σερρών από τους εργαζόμενους που είναι σε αναστολή» (Βίντεο)


Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κώττας

«Χτυπημένη» από τον κορονοϊό έφυγε χθες από τη ζωή μια γυναίκα στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών σύμφωνα με τον Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου Σερρών Δημήτρη Μπαλαξή. Οι πληροφορίες θέλουν η γυναίκα να καταλήγει εξαιτίας της απουσίας αναισθησιολόγου για να την διασωληνώσει.

Ο Διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου Σερρών Δημήτρης Μπαλαξής διαψεύδει την πληροφορία λέγοντας ότι στο νοσοκομείο υπάρχει πάντοτε αναισθησιολόγος και διευκρίνισε ότι τον πρώτο λόγο έχουν οι γιατροί της μονάδας εντατικής υπηρεσίας. Ο κ. Μπαλαξής τονίζει, επίσης, ότι και η διευθύντρια της ΜΕΘ έχει την ειδικότητα του αναισθησιολόγου και δεν προκύπτει πρόβλημα διασωλήνωσης.

Η κατάσταση σήμερα στο Νοσοκομείο

Σήμερα στο νοσοκομείο Σερρών νοσηλεύονται 21 άτομα σε απλές κλίνες και 8 άτομα είναι στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Σύμφωνα, με τον κ. Μπαλαξή την τελευταία εβδομάδα υπάρχει μια σταθεροποίηση στον αριθμό των νοσηλευόμενων.

«Φοβόμαστε για πίεση στο σύστημα υγείας»

Την ίδια ώρα, με το φόβο της πίεσης του συστήματος υγείας ζουν οι υγειονομικοί του Νοσοκομείου Σερρών με τον Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου να δηλώνει πως το νοσηλευτικό ίδρυμα είναι έτοιμο να «σηκώσει το βάρος», λέγοντας όμως ότι χρειάζεται ενίσχυση του ιατρικού και του νοσηλευτικού προσωπικό.
Σε ό,τι αφορά το προσωπικό που τέθηκε σε αναστολή, επειδή δεν έχει κάνει το εμβόλιο, ο διευθυντής της ιατρικής υπηρεσίας τονίζει ότι το ποσοστό του προσωπικού δεν ήταν μεγάλο ώστε να επηρεαστεί η λειτουργία του νοσοκομείου.

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •