Θ. Χαραλαμπίδου: «Ακατάλληλη και μοιραία η Δημοτική Αρχή για τα ΚΔΑΠ»


Της Θένιας Χαραλαμπίδου
Ανεξάρτητη Δημοτική Σύμβουλος

Μετά από 20 χρόνια λειτουργίας και προσφοράς των Δημοτικών δομών ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ ΜΕΑ, έρχεται η δημοτική αρχή του κ. Χρυσάφη να τα απαξιώσει, μειώνοντας τόσο τις ώρες λειτουργία τους, όσο και τις ώρες απασχόλησης των εργαζομένων στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών.

Ο Δήμαρχος, με τις απαράδεκτες και καταστροφικές προσωπικές επιλογές, οι οποίες έγιναν γνωστές τόσο στο χθεσινό (30/9) διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΗΣ όσο και σε αυτό που διεξήχθη την Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα οδηγήσουν σε οριστικό «λουκέτο» τα δημοτικά ΚΔΑΠ.

Απαξίωση των κοινωφελών δομών

Κάθε Σερραίος γνωρίζει ότι οι πρωτοπόρες αυτές δομές του δήμου μας, βοήθησαν πολλές οικογένειες να μεγαλώσουν τα παιδιά τους σε ένα φιλικό-οικογενειακό περιβάλλον προσφέροντας σε αυτά δημιουργική απασχόληση τις ώρες εργασίας των γονιών τους.

Μία κίνηση άκρατου και αλόγιστου νεοφιλελευθερισμού που εντάσσεται στη γενικότερη φιλοσοφία της ιδιωτικοποίησης που προωθεί ο Δήμαρχος σε όλα τα επίπεδα.

Πεδίο δόξης λαμπρό τώρα για τα ιδιωτικά ΚΔΑΠ που βλέπουν την απαξίωση των δημοτικών ΚΠΑΔ, γεγονός που θα έχει ως αποτέλεσμα να οδηγηθούν οι γονείς των παιδιών να τα εγγράψουν στα ιδιωτικά ΚΔΑΠ, καθώς τα δημοτικά δεν θα μπορούν να τους εξυπηρετήσουν.

Αναλώσιμοι οι εργαζόμενοι στις δομές

Όσον αφορά στους επί εικοσαετίας εργαζομένους στις δομές δεν χρειάζεται να πούμε τίποτα.
Ο Δήμαρχος, ως λογιστής στο επάγγελμα, τους αντιμετωπίζει ως νούμερα σε αριθμητικές πράξεις στο χαρτί. Ο κ. Χρυσάφης από ότι φαίνεται προτιμάει να «επενδύσει» 85.000 ευρώ σε περισσότερα Χριστουγεννιάτικα λαμπάκια, (250.000€ έχει σκοπό να δαπανήσει φέτος για την Πολιτεία των Ευχών μόνο από τα ταμεία της ΚΕΔΗΣ) παρά να συμπληρώσει τη μισθοδοσία των 20 εργαζομένων που φροντίζουν τα παιδιά μας και θίγονται από τις μειώσεις.

Όλοι αναλώσιμοι στα μάτια του Δημάρχου; Όχι «όλοι», προέχουν τα «δικά του παιδιά» και η προσωρινή «τακτοποίησή» τους ως εξόφληση προεκλογικών υποσχέσεων.

Υ.Γ. Αίολος και ο τρόπος λήψης της απόφασης, καθώς η πρόεδρος της ΚΕΔΗΣ κατέφυγε σε μη σύννομο τρόπο ψηφοφορίας προκειμένου να αποσπάσει την πολυπόθητη ισοψηφία 5-5 και τελικά να κάνει χρήση της υπερισχύουσας δικής της ψήφου ως σύγχρονη Ιφιγένεια που θυσίασε την αξιοπρέπεια στο βωμό της πιθανής ανανέωσης της έμμισθης θέσης της.

Κοινοποίηση