Οι Σέρρες μέσα από τον φακό του Ιορδάνη Χριστοφιδέλλη

Είναι ωραίο νέοι άνθρωποι να ασχολούνται με διάφορες μορφές τέχνης όπως κι αυτής που ασχολείται ο Ιορδάνης. Ο  Ιορδάνης Χριστοφιδέλλης είναι 19 ετών και αποφάσισε να ασχοληθεί ερασιτεχνικά με τη φωτογραφία, κυρίως φωτογραφίζοντας φίλους του, τοπία και πρόσωπα γνώριμα που καθημερινά βλέπουμε στο κέντρο της πόλης.
«Η φωτογραφία είναι ένας τρόπος να εκτονωθείς, να εκφράσεις τα συναισθήματά σου και να δείξεις στους άλλους πώς αντιλαμβάνεσαι κάποια πράγματα», λέει ο νεαρός ερασιτέχνης φωτογράφος, ο οποίος ξεκίνησε να ασχολείται λίγο μετά την καραντίνα θέλοντας να εκφράσει κάπως διαφορετικά αυτά που νιώθει.
Την φωτογραφική του μηχανή δεν την αποχωρίζεται μας λέει «όπου κ αν ταξίδεψα  ,όπου και αν πήγα ως σύντροφό στο ταξίδι μου είχα την φωτογραφική μου μηχανή. Με βοηθούσε να αποτυπώνω την σκέψη μου».
Δ.Κ. Ιορδάνη τι σου αρέσει να φωτογραφίζεις τοπία, πρόσωπα, αντικείμενα;
Ι.Χ. Μου αρέσει περισσότερο να φωτογραφίζω ανθρώπους και πρόσωπα διότι μου αρέσει στις φωτογραφίες που βγάζω να υπάρχει συναίσθημα και όταν βγάζω κάποιον άνθρωπο ανάλογα με το βλέμμα του ή την στάση του σώματος μπορείς να καταλάβεις πολλά.
Δ.Κ. Στις φωτογραφίες που μας έχει αποστείλει βλέπουμε και σημεία της πόλης των Σερρών κυρίως της νύχτας.
Ι.Χ. Θέλω να δείξω μέσα από τις φωτογραφίες μου ότι μια πόλη έχει δύο πρόσωπα την ένταση της ημέρας και την ηρεμία της νύχτας. Ήθελα να δείξω κάποια σημεία της πόλης μας που έχουμε συνηθίσει να τα βλέπουμε με κόσμο, ακούμε φωνές και γέλια παιδιών. Ήθελα να δείξω αυτά τα σημεία πως είναι το βράδυ όταν η πόλη ηρεμεί.
Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •