Νοσοκομείο Σερρών: Ήρθαν για να καλύψουν τα κενά των νοσηλευτών σε αναστολή αλλά ήταν ανεμβολίαστοι (Βίντεο)


Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κώττας

Δεν έχει τέλος ο παραλογισμός με τις αναστολές εργασίας, ειδικά στα νοσηλευτικά ιδρύματα.
Ανεμβολίαστοι ήταν οι νοσηλευτές που ήρθαν στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών για να καλύψουν το κενό που έχει δημιουργηθεί από τους νοσηλευτές που βγήκαν σε αναστολή επειδή ήταν ανεμβολίαστοι.

Σ’ αυτή την παραδοχή προχώρησε ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών Νικόλαος Φαρμάκης, κληθείς να απαντήσει στην ερώτηση του Infonews24.
«Έχουμε ζητήσει να καλυφθούν κάποιες θέσεις. Ήρθαν κάποιοι νοσηλευτές, αλλά κάποιοι είναι ανεμβολίαστοι. Αυτό έπρεπε να προβλεφθεί, ώστε ανεμβολίαστο άτομο να μην καταθέτει χαρτιά. Υπάρχει μια κινητικότητα, αλλά δεν είναι αυτή που θα θέλαμε» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Διοικητής του Νοσοκομείου.

Σε ό,τι αφορά την κατάσταση στο νοσοκομείο, ο κ. Φαρμάκης είπε ότι σήμερα στο νοσηλευτικό ίδρυμα νοσηλεύονται 32 ασθενείς σε απλές κλίνες Covid19 και 9 σε ΜΕΘ.

Αυτή τη στιγμή η δυναμικότητα του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών είναι 40 απλές κλίνες Covid19 και 10 κλίνες ΜΕΘ, ενώ μόνο η Ουρολογική Κλινική δεν λειτουργεί λόγω έλλειψης προσωπικού.

«Αυτή τη στιγμή έτσι όπως είμαστε, δεν χρειαζόμαστε επιπλέον προσωπικό. Απλά αν χρειαστεί να ανοίξουμε νέα κλινική, θα πρέπει να έρθει προσωπικό» επεσήμανε ο Διοικητής του Νοσοκομείου Σερρών.

Η αλήθεια για τις θρησκευτικές εικόνες που υποτίθεται «κατέβηκαν» από τους χώρους του Νοσοκομείου

Εντωμεταξύ, μεγάλη συζήτηση προκλήθηκε τις προηγούμενες ημέρες, μετά τους ισχυρισμούς εργαζομένων ότι με απόφαση της Διοίκησης «κατέβηκαν» από χώρους του Νοσοκομείου, θρησκευτικές εικόνες.
Ο Διοικητής του Νοσοκομείου διευκρίνισε τα εξής:
«Έγινε μια μικρή παρεξήγηση. Δεν δόθηκε από κανέναν εντολή να ‘κατέβουν’ οι εικόνες από το νοσοκομείο. Απλώς έγινε μια παρατήρηση για κάποιες ζωγραφιές παιδιών που ήταν εδώ και χρόνια τοιχοκολλημένες και κάποιες μικρές, πλαστικές εικονίτσες που ήταν πεταμένες εδώ κι εκεί και μας είπαν χαρακτηριστικά ‘αυτά καλό θα ήταν να τα μαζέψετε’».

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •