Στ. Αραχωβίτης: «To νομοσχέδιο για τις λαϊκές αγορές είναι και ταξικό και τοξικό»

«Είναι το πιο λάθος νομοσχέδιο, στην πιο λάθος στιγμή», τόνισε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Αραχωβίτης στην επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής το νομοσχέδιο για την αναμόρφωση του ρυθμιστικού πλαισίου οργάνωσης και λειτουργίας του υπαίθριου εμπορίου και πρόσθεσε: «Δεν είναι αυτό που έχουν ανάγκη, που περιμένουν οι καταναλωτές αυτή την ώρα. Δεν είναι αυτό που περιμένουν, μπροστά στο μεγάλο κύμα ακρίβειας που έχει αρχίσει και το βλέπουμε, με τα στοιχεία του πληθωρισμού κάθε μήνα, η διάλυση, η αλλαγή του θεσμικού πλαισίου επί τα χείρω, δεν είναι αυτό που περιμένουν οι καταναλωτές. Δεν είναι αυτό που περιμένουν οι παραγωγοί».

“Το ερώτημα, λοιπόν, που γεννάται είναι, γιατί συμβαίνει τώρα αυτή η μεγάλη, εκ βάθρων αλλαγή στο θεσμικό πλαίσιο για τις λαϊκές αγορές, έναν θεσμό που σύμφωνα με έρευνα του ΙΝ.ΚΑ, τον εμπιστεύεται ένα συντριπτικά μεγάλο ποσοστό των καταναλωτών. Αντί να ενισχύσετε, τώρα, ακόμα περισσότερο, αυτή την αδειαμεσολάβητη σχέση και να ενδυναμώσετε το θεσμό όπου χρειάζεται, μέσα από μια σειρά ιδεοληψιών που είναι ξεκάθαρες μέσα στα άρθρα αλλά και σε διατάξεις που βρίσκονται στο όριο της συνταγματικότητας σε μια λογική Πισσαρίδη, τον διαλύετε”, υπογράμμισε ο Τομεάρχης Αγροτ. Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

Και πρόσθεσε: “Όλα τα μέτρα και οι προβλέψεις σε μια σειρά από διατάξεις ανάγονται σε φορολογικές και διοικητικές παραβάσεις. Δεν υπάρχει καμία αναφορά στην ασφάλεια των τροφίμων. Αυτό αποδεικνύει ότι δεν σας ενδιαφέρει η ποιότητα των τροφίμων που πωλούνται στις λαϊκές αγορές,  αλλά η στόχευση είναι αλλού”.

 

Κοινοποίηση