Αρκούδα εμφανίστηκε στον Παραπόταμο και Θεοδώρειο

 

Μια αρκούδα έκανε την εμφάνισή της στα χωριά Παραπόταμο και Θεοδώρειο, του Δήμου Σιντικής.. Σύμφωνα με μαρτυρίες και φωτογραφικό υλικό που έχει δημοσιευθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η αρκούδα κατέστρεψε μελισσοκυψέλες και έφαγε το μέλι, προκαλώντας την ανησυχία των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής.

Μιλώντας στο ράδιο Σιντική και στην εκπομπή «Καλημέρα Σιντική», ο πρόεδρος των χωριών Βασίλης Νικηφόρου επιβεβαιώνει την είδηση εμφάνισης αρκούδας στην περιοχή και καλεί τους κατοίκους να είναι προσεκτικοί. «Ναι έκανε την εμφάνισή της μια αρκούδα στην περιοχή. Δεν ξέρουμε όμως αν είναι μια ή περισσότερες. Πληροφορήθηκα ότι έχει προκαλέσει ζημιά σε  μελισσοκυψέλες. Οι κάτοικοι θα πρέπει να είναι προσεκτικοί», ανέφερε ο κύριος Νικηφόρου.

Στα τέλη Ιουλίου, αρκούδα είχε εμφανιστεί στην Παλαιά Καστανούσα, μάλιστα τότε ο δήμος Σιντικής είχε εκδώσει και σχετικό δελτίο τύπου.

Παρακαλούνται οι κάτοικοι κι οι κτηνοτρόφοι των ανωτέρω Κοινοτήτων και της ευρύτερης περιοχής να λάβουν προληπτικά μέτρα όπως παρακάτω: 1. Τοποθέτηση των σκουπιδιών μέσα στους κάδους απορριμμάτων. 2. Αποφυγή ρίψης σκουπιδιών και σφαγείων σε χώρους Κτηνοτροφικών μονάδων και σε κοινόχρηστους χώρους που προσελκύουν την αρκούδα. 3. Συλλογή απορριμμάτων από τους εξωτερικούς χώρους καθώς και ότι άλλο μπορεί να αποτελεί τροφική πηγή για την αρκούδα.

Πηγή Φωτογραφία Κωνσταντίνος Νικηφόρου

Κοινοποίηση