Ποιες περιοχές των Δήμων Βισαλτίας και Αμφίπολης κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης- Η απόφαση του Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας


Αναρτήθηκε σήμερα στη «Διαύγεια» από το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, σχετικά με την κήρυξη περιοχών της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, εξαιτίας των πρόσφατων, έντονων βροχοπτώσεων του Οκτωβρίου.

Συγκεκριμένα, σε σημερινή του απόφαση ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Παπαγεωργίου ανακοίνωσε την κήρυξη σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας των Δημοτικών Κοινοτήτων Ανθής, Τερπνής και Φλάμπουρου της Δημοτικής Ενότητας Νιγρίτης, των Δημοτικών Κοινοτήτων Αμπέλων, Βέργης, Δημητριτσίου, Λυγαριάς Τριανταφυλλιάς και Σησαμιάς της Δημοτικής Ενότητας Βισαλτίας, των Δημοτικών Κοινοτήτων Ζερβοχωρίου και Χουμνικού της Δημοτικής Ενότητας Αχινού του Δήμου Βισαλτίας και της Δημοτικής Κοινότητας Νέων Κερδυλίων του Δήμου Αμφίπολης, της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από έντονα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές βροχοπτώσεις, πλημμύρες) που εκδηλώθηκαν στις 14 έως και 16-10-2021 στις παραπάνω περιοχές, σύμφωνα με τα ανωτέρω 15 έως και 17 σχετικά.

Η εν λόγω κήρυξη θα ισχύει από την ημερομηνία εκδήλωσης των φαινομένων και για έξι (6) μήνες, ήτοι έως και 14 Απριλίου 2022. Μετά το πέρας του καθορισθέντος χρόνου, θα γίνει, δίχως νέο έγγραφο, άρση της παραπάνω κατάστασης Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας.

Οι Δημοτικές Κοινότητες Δάφνης, Πατρικίου και Σιτοχωρίου της Δ.Ε. Αχινού, Θερμών της Δ.Ε. Νιγρίτης, Αγίου Δημητρίου, Αηδονοχωρίου, Ευκαρπίας, Ιβήρων, Καστανοχωρίου, Μαυροθαλάσσης Τραγίλου της Δ.Ε. Τραγίλου του Δήμου Βισαλτίας της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών είναι ήδη κηρυγμένες σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας με την 7 σχετική Απόφαση κατόπιν Εξουσιοδότησης του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας με ημερομηνία λήξης 29-03-2022 μετά και την έκδοση της 8 σχετικής Απόφασης παράτασης κήρυξης, λόγω καταστροφών που προκλήθηκαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές βροχοπτώσεις) που εκδηλώθηκαν στις 27 και 28-06-2018.

Οι Δημοτικές Κοινότητες Λευκοτόπου και Αχινού της Δ.Ε Αχινού, Αγίας Παρασκευής και Νικόκλειας της Δ.Ε. Βισαλτίας και Νιγρίτας της Δ.Ε. Νιγρίτας του Δήμου Βισαλτίας της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών είναι ήδη κηρυγμένες σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας με την 9 σχετική Απόφαση με ημερομηνία λήξης 05-01-2022 μετά και την έκδοση της 10 σχετικής Απόφασης παράτασης κήρυξης, λόγω καταστροφών που προκλήθηκαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές βροχοπτώσεις) που εκδηλώθηκαν στις 04-01-2021.

Οι Δημοτικές Κοινότητες Νέου Σκοπού και Χρυσού του Δήμου Εμμανουήλ Παππά της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών είναι ήδη κηρυγμένες σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας με την 11 σχετική Απόφαση με ημερομηνία λήξης 05-01-2022 μετά και την έκδοση της 12 σχετικής Απόφασης παράτασης κήρυξης, λόγω καταστροφών που προκλήθηκαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές βροχοπτώσεις) που εκδηλώθηκαν στις 04-01-2021.

Η Δημοτική Κοινότητα Σερρών του Δήμου Σερρών είναι ήδη κηρυγμένη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας με την 13 σχετική Απόφαση με ημερομηνία λήξης 21-12-2021 μετά και την έκδοση της 14 σχετικής Απόφασης παράτασης κήρυξης, λόγω καταστροφών που προκλήθηκαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές βροχοπτώσεις) που εκδηλώθηκαν στις 21-06-2020.

Εφόσον συντρέχουν λόγοι, οι ανωτέρω Δήμοι, μπορούν να επανέλθουν με νεότερο αίτημα παράτασης κήρυξης των ανωτέρω περιοχών λίγο πριν την ημερομηνία λήξης των υφιστάμενων κηρύξεων (29-03-2022, 05-01-2022, 21-12-2021), για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και την διαχείριση των συνεπειών από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που εκδηλώθηκαν από 14 έως και 16-10-2021.

Κοινοποίηση