Η Ελλάδα «αποχαιρέτησε» τη Φ. Γεννηματά- «Ράγισαν» καρδιές οι επικήδειοι των παιδιών της (Βίντεο)


Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης, η οικογένεια, οι σύντροφοι, οι φίλοι και απλός κόσμος από ολόκληρη την Ελλάδα, είπαν σήμερα το τελευταίο «αντίο» στην Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά.

Η Φώφη Γεννηματά ξεκίνησε, συνοδεία φιλαρμονικής, το ταξίδι της προς την τελευταία της κατοικία στο Α’ Νεκροταφείο, δίπλα στον πατέρα της. Κόσμος έξω από τη Μητρόπολη χειροκροτούσε, μόλις είδε το φέρετρο και πετούσε λουλούδια, φωνάζοντας «Αθάνατη», ενώ τις αποδίδονται στρατιωτικές τιμές. Κοντά της στην πομπή, βρισκόταν τα παιδιά της, ο σύζυγός της και η αδελφή της. Μπροστά στην πομπή βρισκόταν στρατιωτικός, ενώ μετά την ταφή, η σημαία παραδόθηκε στον σύζυγό της και τα παράσημα στα τρία της παιδιά.

Η κηδεία της έγινε με τιμές εν ενεργεία υπουργού, ενώ οι σημαίες σε όλη τη χώρα κυματίζουν μεσίστιες, καθώς κηρύχθηκε εθνικό πένθος. Πλήθος κόσμου βρέθηκαν εκεί, θέλοντας να απευθύνει το δικό του ύστατο χαίρε, φωνάζοντας «Αθάνατη».

Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου, ενώ ακολούθησαν τα συλλυπητήρια προς τους συγγενείς. Φανερά συντετριμμένοι, ο σύζυγός της Ανδρέας Τσούνης και τα τρία της παιδιά που μαζί με τους άλλους συγγενείς «αποχαιρέτησαν» τον δικό τους άνθρωπο. Στη γενναιότητα, τη μαχητικότητα, αλλά και τους αγώνες που έδωσε, ως πολιτικός, σύζυγος, γυναίκα και μητέρα αναφέρθηκαν στους επικηδείους της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας, ο Γραμματέας του ΚΙΝΑΛ Μανώλης Χριστοδουλάκης αλλά και τα τρία της παιδιά, ο Γιώργος, η Κατερίνα, η Αιμιλία.

Παρόντες στο τελευταίο «αντίο» στη Φώφη Γεννηματά η πολιτική και πολιτειακή ηγεσία. Στην Μητρόπολη βρέθηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, με ένα λευκό τριαντάφυλλο, που το άφησε πάνω στο φέρετρο ενώ στη συνέχεια συλλυπήθηκε την οικογένειά της. Νωρίτερα έφτασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, επίσης με ένα λευκό τριαντάφυλλο, με τη σύζυγό του Μαρέβα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, ο ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρης Κούτσούμπας, ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης.

Πηγή: protothema.gr

Κοινοποίηση