Φ. Αραμπατζή στη Βουλή: «Θρασύτατη και υποκριτική η στάση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στην πανδημία»


«Αποδοκιμάζετε ή όχι την χθεσινή ανάρτηση του κ. Πολάκη, που υιοθετεί όσα λένε οι επιφανείς εκπρόσωποι των αντιεμβολιαστών;» εξανέστη από το βήμα της Βουλής η Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος της ΝΔ και Βουλευτής Σερρών κ. Φωτεινή Αραμπατζή απευθυνόμενη στη θρασύτατη -όπως τη χαρακτήρισε- επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ προς την Κυβέρνηση για την πανδημία.

Κατά την ομιλία της στη συζήτηση του Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για την οδική ασφάλεια, το πρωί της Πέμπτης, 4 Νοεμβρίου, η κ. Αραμπατζή χαρακτήρισε θρασύτατη και βαθιά υποκριτική τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την πανδημία, καθώς την ίδια ώρα που ο κ. Τσίπρας κατηγορούσε την Κυβέρνηση λέγοντας χαρακτηριστικά «δεν μπορεί η Ελλάδα να θρηνεί νεκρούς και η ΝΔ να συλλέγει ψήφους» ο πρώην Αν. Υπουργός Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Παύλος Πολάκης, με ανάρτησή του στο Facebook πρότεινε μεν να εμβολιαστούν οι άνω των 65 ετών, αλλά οι νεότεροι να το κάνουν μόνο εφόσον έχουν υποκείμενα νοσήματα!

«Τολμάτε να κατηγορείτε την Κυβέρνηση, όταν συνεχίζετε να έχετε στις τάξεις σας διαπρύσιους κήρυκες του αντιεμβολιαστικού κινήματος; Νομίσαμε ότι το φροντιστήριο και η πίεση του κύριου Τσίπρα έπιασαν τόπο, αλλά η χθεσινή παρότρυνση Πολάκη για τους κάτω των 65, είναι η θέση, που έχουν και οι επιφανείς εκπρόσωποι των αντιεμβολιαστών!» τόνισε η Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος της ΝΔ και αναρωτήθηκε: «Για πόσο ακόμα τα επιφανή στελέχη σας, θα υιοθετούν την ρητορική όσων είναι κατά των εμβολίων; Και έχετε το θράσος, μετά από αυτά, να μας καλείτε να προσχωρήσουμε στον ορθό λόγο του ΣΥΡΙΖΑ;».

Κλείνοντας την απάντησή της στην επίθεση προς την Κυβέρνηση για τα μέτρα σε σχέση με την Εκκλησία, η κ. Αραμπατζή κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ «να ακούσετε τη χθεσινή ραδιοφωνική συνέντευξη του Προέδρου του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, του κ. Εξαδάκτυλου, ο οποίος είπε ότι η επιτροπή ήταν αυτή, που πρότεινε τα μέτρα και μέσα σε αυτά τα μέτρα ήταν και το θέμα της Εκκλησίας. Αν δεν το ακούσατε, σας καλώ να το ακούσετε, γιατί είναι νομίζω η πιο πειστική απάντηση σε όλα αυτά τα οποία υποκριτικά διακινείτε».

Απαντώντας στον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νίκο Παππά με αφορμή την επίθεσή του κατά του Υπουργού Υγείας κ. Θάνου Πλεύρη για τη σύνθεση της Επιτροπής Επιστημόνων στη διαχείριση της πανδημίας, η κ. Αραμπατζή ζήτησε από τον ΣΥΡΙΖΑ να διευκρινίσει ποια είναι επιτέλους η πρότασή του και τί εννοεί ο κ. Παππάς κάνοντας λόγο για «επιτροπή κοινής αποδοχής»:
«Δεν είναι η πρότασή σας, από μόνη της, μια τεράστια προσβολή των επιστημόνων, που συντρέχουν εδώ και ενάμιση χρόνο αφιλοκερδώς την επιτροπή; Ποιοι δεν σας αρέσουν και θέλετε να τους διώξετε; Και σε κάθε περίπτωση, για τη Νέα Δημοκρατία η επιστημοσύνη δεν κρίνεται από τα κόμματα. Η επιστημοσύνη κρίνεται από την ίδια την επιστημονική κοινότητα».

Αναφορικά με το υπό συζήτηση νομοσχέδιο του Υπουργείου Υποδομών επισήμανε ότι η οδική ασφάλεια ήταν προγραμματική προτεραιότητα της Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη με σχετική στρατηγική μείωσης των ατυχημάτων έως το 2030. Αυτή τη στρατηγική, υποστήριξε, με δουλειά, συγκριτική μελέτη των άλλων χωρών και διαβούλευση όλων των φορέων και επεξεργάστηκε η ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών, ο Υπουργός κ. Κώστας Καραμανλής, φέρνοντας προς ψήφιση ένα συνεκτικό και πλήρες νομοσχέδιο, καταργώντας τον ανεφάρμοστο Νόμο 4599/2019 του ΣΥΡΙΖΑ, που είχε οδηγήσει σε ασφυξία 150.000, υποψήφιους οδηγούς και επαγγελματίες.

Το Νομοσχέδιο όπως είπε:
• ενισχύει τη διαφάνεια, την αντικειμενικότητα και την αξιοπιστία,
• αναβαθμίζει τη θεωρητική και πρακτική κατάρτιση των υποψηφίων και θέτει τις βάσεις για την κυκλοφοριακή και οδική κουλτούρα
• αυστηροποιεί τους ελέγχους στις θεωρητικές εξετάσεις, με την ταυτοπροσωπία, σε δύο στάδια, καταγράφει την πρακτική δοκιμασία, με απόλυτο σεβασμό στα προσωπικά δεδομένα και σχετική συμφωνία της Αρχής Προστασίας σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ
• εισάγει το Θεσμό του Μητρώου Εποπτών και την Επιτροπή Εποπτείας και Ενστάσεων
• «απελευθερώνει» με το μητρώο εξεταστών ένα σχετικά κλειστό επάγγελμα, προς εξυπηρέτηση του πολίτη
• εξυπηρετεί τον πολίτη, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην αποφυγή των καθυστερήσεων και επαναφέρει την ομαλότητα και την κανονικότητα στο σύστημα εξετάσεων.

«Το νομοσχέδιο» ανέφερε τέλος η κ. Αραμπατζή «αποδεικνύει στην πράξη, για άλλη μια φορά και την κοινωνική μας ευαισθησία. Τόσο με τον αυτονόητο σεβασμό των προσωπικών δεδομένων όσο και με την πρόβλεψη της ειδικής θεωρητικής εξέτασης για πολίτες με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, υπηρετώντας τις αρχές και τις θέσεις μιας συμπεριληπτικής κοινωνίας. Έτσι, ως Κυβέρνηση κάνουμε και θα κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να σώσουμε, να προστατέψουμε την ανθρώπινη ζωή και σ’ αυτή την προσπάθεια για οδική ασφάλεια και μείωση, εξάλειψη των τροχαίων ατυχημάτων δεν περισσεύει κανείς», κλείνοντας με τη φράση που είπε η δασκάλα από τη Σλοβενία Μαριάννα Κράτσου, μια χαροκαμένη μητέρα, όταν έχασε τον εικοσιενάχρονο γιο της σε τροχαίο: «Χθες το τροχαίο συνέβη σε αυτούς. Σήμερα συνέβη σε εμάς. Δεν θέλουμε αύριο να συμβεί σε σας».

Κοινοποίηση