Κ. Μπούμπας: «Ζημιές στις καλλιέργειες πατάτας και φασολιών Νευροκοπίου και Άνω Βροντούς»


Το θέμα των ζημιών που υπέστησαν οι καλλιέργειες πατάτας και φασολιών, στις τοπικές κοινότητες Νευροκοπίου και Άνω Βροντούς, έθεσε με ερώτησή του προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, ο Βουλευτής Σερρών της «Ελληνικής Λύσης» Κώστας Μπούμπας.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:
«Κύριε Υπουργέ,
Σοβαρές επιπτώσεις στην παραγωγή της πατάτας Νευροκοπίου και Άνω Βροντούς έχουν οι συνεχείς βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών, καθώς, δεν έχει γίνει η συγκομιδή στο 40% της συνολικής παραγωγής. Ωστόσο, με την μισή παραγωγή να βρίσκεται σε εκτάσεις πλημμυρισμένες, είναι ορατός ο κίνδυνος, στο εξής, να καταστραφεί μεγάλη ποσότητα από το ασυγκόμιστο προϊόν. Στο ανωτέρω λεκανοπέδιο καλλιεργούνται περίπου 22.000 στρέμματα με την ως άνω φημισμένη πατάτα από 250 αγρότες, οι οποίοι, ήδη, αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα από τις αυξήσεις στα καύσιμα και στα αγροτικά εφόδια, ακόμη και ελλείψεις σε λιπάσματα και σπόρους.
Επίσης, προβλήματα αντιμετωπίζει και η παραγωγή των φασολιών, που καλλιεργούνται στην περιοχή του εν λόγω λεκανοπέδιου.
Με δεδομένα όλα τα παραπάνω
Ερωτάται ο κ. Υπουργός :
Ποια μέτρα στήριξης θα λάβετε για τους αγρότες του Νευροκοπίου της Δράμας και της Άνω Βροντούς των Σερρών, ώστε να συνεχίσουν να καλλιεργούν την φημισμένη πατάτα Νευροκοπίου και Άνω Βροντούς;».

Κοινοποίηση