Εμπορικός Σύλλογος Σερρών για ενδεχόμενο απεργιών: «Ναι σε καλύτερο έλεγχο της πανδημίας- Όχι σε απερίσκεπτη αντίδραση κατά των ειδικών»


Το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε απεργιακές κινητοποιήσεις απέκλεισε εμμέσως πλην σαφώς, ο Εμπορικός Σύλλογος Σερρών.

Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του, από αύριο οι επιχειρηματίας καλούνται να αντιμετωπίσουν άλλο ένα κρατικό μέτρο κατά της πανδημίας, το οποίο θα δημιουργήσει αρκετά προβλήματα στο λιανεμπόριο, ένας κλάδος ήδη «χτυπημένος» εδώ και δύο χρόνια από τα μέτρα κατά του covid-19, με χρέη που έχουν συσσωρευτεί και «πνίγουν» αρκετές επιχειρήσεις του νομού μας.

Ο Εμπορικός Σύλλογος εξέφρασε ήδη τη δυσαρέσκειά του για τα νέα μέτρα που θα τεθούν σε ισχύ από αύριο, Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2021, όπως και οι υπόλοιποι Σύλλογοι και Ομοσπονδίες της χώρας.

Ωστόσο, ορισμένοι επιχειρηματίες εξέφρασαν την άποψη πως οι αντιδράσεις θα πρέπει να είναι πιο δυναμικές και να προχωρήσουν ακόμη και σε κινητοποιήσεις.

Απαντώντας σχετικά, ο Εμπορικός Σύλλογος Σερρών ανέφερε:
«Κάποιοι συνάδελφοι έχουν εκφράσει τις απόψεις τους πως ίσως θα έπρεπε οι αντιδράσεις μας να είναι πιο έντονες, π.χ. με απεργίες, και φυσικά όλες οι γνώμες είναι δεκτές και σεβαστές.
Όμως ας μην ξεχνάμε αγαπητοί μας συνάδελφοι πως πρόκειται για θέματα Δημόσιας Υγείας όπου εμείς, ως Σύλλογος που δεν έχει καμία σχέση με την Ιατρική, οφείλουμε να ακολουθήσουμε τις κρατικές οδηγίες των εμπειρογνωμόνων.
ΝΑΙ, στην απαίτηση μας για εύρεση καλύτερου τρόπου ελέγχου της πανδημίας, αλλά, ΟΧΙ στην απερίσκεπτη αντίδραση κατά των ειδικών ιατρών και εμπειρογνωμόνων.
Όλοι μας γνωρίζουμε τις πολλές και ποικίλες γνώμες των συμπολιτών μας για την πανδημία covid-19, όλες είναι σεβαστές, αυτό άλλωστε είναι και το θεμέλιο μιας δημοκρατικής χώρας, όμως ο Εμπορικός Σύλλογος Ν. Σερρών, σε θέματα Δημόσιας Υγείας, δεν μπορεί παρά να ακολουθήσει τις κρατικές οδηγίες».

Κοινοποίηση