Σερραίοι και Σερραίες είπαν όχι στη δημιουργία λατομείου στον Λαϊλιά

«Όχι λατομείο στον Λαϊλιά» φώναξαν οι Σερραίοι και οι Σερραίες στην κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στην πόλη των Σερρών. Οι συμμετέχοντες αρχικά συγκεντρώθηκαν μπροστά στο διοικητήριο των Σερρών και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Σερραίοι και Σερραίες έχουν ξεσηκωθεί απέναντι στη δημιουργία λατομείου γρανίτη στην περιοχή του Λαϊλιά, στη θέση Χέρσο, καθώς υποστηρίζουν ότι θα προκαλέσει τεράστια προβλήματα στο περιβάλλον και τον βιοπορισμό τους.

Eπτά τοπικές κοινότητες (Αχλαδοχωρίου, Άνω Βροντούς, Ορεινής, Λευκώνα, Χριστός και Σιδηροκάστρου) και 16 σύλλογοι του Νομού Σερρών και πιο συγκεκριμένα, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καρυδοχωρίου Ο Άγιος Αθανάσιος, Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Αχλαδοχωρίου, Πολιτιστικός Σύλλογος Καπνοφύτου, Πολιτιστικός Σύλλογος Φαιά Πέτρα, ΦΟΣΣ Σιδηροκάστρου, ΣΥΦΑΜΟΣ Σιδηροκάστρου, Κυνηγετικός Σύλλογος Σιδηροκάστρου, Κυνηγετικός Σύλλογος Ν.Σερρών, Φορέας ΟΧΙ ΛΑΤΟΜΕΙΟ στον ΛΑΪΛΙΑ, Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Σερρών (ΣΥ.ΠΡΟ.ΠΕ.ΣΕΡ.), Τσε Γκεβάρα (Σύλλογος Φιλάθλων Πανσερραϊκού), Κίνηση Γη και Ελευθερία, Σύλλογος Μελισσοκόμων Ν.Σερρών, Κοιν.Σ.Επ. Agkistro Action, ΛΑΜΣ Σερρών αντιδρούν στην αδειοδότηση λατομείου σε ένα καταπράσινο και ιδιαίτερου αισθητικού κάλλους δάσος, στο οποίο διαβιούν η καφέ αρκούδα, ζαρκάδια ,ελάφια, λύκοι, αλεπούδες και άλλα ζώα.

Το τοπικό συμβούλιο Αχλαδοχωρίου, το δημοτικό συμβούλιο Σιντικής και φορείς της Π.Ε. Σερρών τάσσονται στο πλευρό των κατοίκων και λένε όχι στο ενδεχόμενο λειτουργίας του λατομείου.
Κοινοποίηση