Με μεγάλη επιτυχία το συνέδριο του ευρωπαϊκού οργανισμού «HUMANISΤ» στη Ρόδο


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στη Ρόδο το συνέδριο του ευρωπαϊκού οργανισμού «HUMANISΤ» με θέμα «Human Factors challenges of Vehicle Automation and Smart Mobility», το οποίο συγκέντρωσε περίπου 300 συμμετέχοντες. Ανάμεσά τους ερευνητές, ενδιαφερόμενοι και ειδικοί, που δραστηριοποιούνται στον τομέα των ανθρώπινων παραγόντων στις μεταφορές.

Την κεντρική ομιλία στο συνέδριο έδωσε ο Διευθυντής του ΙΜΕΤ Δρ. Ε. Μπεκιάρης, παρουσιάζοντας το θέμα «Ευφυείς πόλεις και κινητικότητα στα νησιά: το μέλλον της Ευρώπης».

H Διευθύντρια του Τομέα Α «Εργονομία και Τεχνολογίες Οχημάτων» του ΙΜΕΤ, Δρ. Μαίρη Πάνου προήδρευσε στη συνεδρία “Improving vehicle safety in an increasingly automated environment” , ενώ ομιλίες είχαν οι επιστημονικές συνεργάτιδες του ΙΜΕΤ, Λ. Γαϊτανίδου, Μ. Λουκέα καθώς και Σ. Νικολάου. Στο πλαίσιο του συνεδρίου πραγματοποιήθηκε η διαδήλωση του ευρωπαϊκού έργου Drive2theFuture, όπου και παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα του έργου.

Σημειώνεται ότι η Διευθύντρια του Παραρτήματος Νοτίου Αιγαίου του ΙΜΕΤ κ. Μ. Παπανδρέου έλαβε ειδικό βραβείο για την εξαιρετική διοργάνωση συνεδρίου.

Κοινοποίηση