Πως αντέδρασαν οι γονείς- αρνητές στη Δ/νση Β’θμιας Σερρών για το θέμα της απουσίας των παιδιών από το σχολείο (Βίντεο)

Ρεπορτάζ: Ζωή Χειμωνίδου- Δημήτρης Κώττας

Σάλος έχει προκληθεί μετά το χθεσινό, αποκλειστικό ρεπορτάζ του Infonews24, πως γονείς- αρνητές στην Αλιστράτη, δεν στέλνουν τα 4 παιδιά τους στο σχολείο, επειδή δεν θέλουν να χρησιμοποιούν μάσκα και να κάνουν self test.

(Διαβάστε το χθεσινό, αποκλειστικό ρεπορτάζ του Infonews24)

Αλιστράτη: Ζευγάρι δεν στέλνει τα 4 παιδιά του σχολείο γιατί αρνείται τη μάσκα και τα self tests

Μιλώντας στο Infonews24, ο Διευθυντής Β’θμιας Εκπαίδευσης νομού Σερρών Στέλιος Ρίζος, ανέφερε πως υπήρξε επικοινωνία με την οικογένεια, αλλά αυτοί αρνούνται τη μάσκα, αρνούνται τα self tests, όλα τα μέτρα σχετικά με την πανδημία και επιμένουν να μην στέλνουν τα παιδιά στο σχολείο.

Μάλιστα ο κ. Ρίζος αποκάλυψε πως οι γονείς ενημερώθηκαν ότι ενδεχομένως θα πρέπει να ενημερωθεί σ’ αυτές τις περιπτώσεις ακόμη και η Εισαγγελία και όχι μόνο αρνήθηκαν, αλλά χρησιμοποίησαν και άσχημο λεξιλόγιο.

Το φαινόμενο αυτό έχει προκαλέσει έντονο προβληματισμό, ενώ εντάσσεται στο «κομμάτι» που αποκαλείται «σχολική διαρροή».

Σύμφωνα με τον κ. Ρίζο, είναι διαφορετικές περιπτώσεις παιδιών, οι οικογένειες των οποίων μετακινούνται από περιοχή σε περιοχή και μετά αναγκάζονται οι διευθυντές να ψάξουν αυτά τα παιδιά και εμπλέκεται και η αστυνομία σε αυτό το κομμάτι.

Στις περιπτώσεις, όμως, που γνωρίζει η διεύθυνση του σχολείου που βρίσκονται τα παιδιά, τότε προβλέπονται και γίνονται συγκεκριμένες ενέργειες από το σχολείο.

«Με πολλούς τρόπους και προφορικώς και εγγράφως επικοινωνεί με την οικογένεια. Εξηγεί όταν πρόκειται για υποχρεωτική εκπαίδευση, ότι είναι υποχρεωμένη η οικογένεια να στέλνει τα παιδιά στο σχολείο, μέχρι να κλείσουν τα 16 χρόνια. Όλα τα σχολεία πράττουν τα προβλεπόμενα, που αφορούν στην απουσία των παιδιών, με συστημένες επιστολές που λαμβάνουν οι γονείς. Μπορώ να πω ότι πέρυσι σε πολλές οικογένειες στηρίχθηκαν και από τους Δήμους και από τα σχολεία, με συσκευές για να μπορούν να ανταποκρίνονται, αλλά υπάρχει αυτό το θέμα και δεν είναι μόνο δικό μας. Σε όλη την Ελλάδα υπάρχουν τέτοιες περιπτώσεις» υπογράμμισε ο κ. Ρίζος, ο οποίος διευκρίνισε πως σε αυτές τις περιπτώσεις τα παιδιά παίρνουν κανονικά απουσίες, ενώ τα παιδιά που παρακολουθούν διαδικτυακά μαθήματα είναι συγκεκριμένα και είναι αυτά που αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρό πρόβλημα.

 

Κοινοποίηση