Ηράκλεια: Με μεγάλη επιτυχία η δράση πρόληψης καρκίνου του μαστού


Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η από κοινού δράση πρόληψης καρκίνου του μαστού, του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Ηράκλειας με το Φιλανθρωπικό Σωματείο Θεσσαλονίκης «Νέα Ελπίδα», που πραγματοποιήθηκε στο χώρο του ΚΑΠΗ Ηράκλειας.
Η προσέλευση και η ανταπόκριση των γυναικών ήταν συγκινητική.

Η Νέα Ελπίδα Θεσσαλονίκης είναι φιλανθρωπικό σωματείο που πρεσβεύει τον εθελοντισμό, την αλληλεγγύη και τον ανθρωπισμό, παρέχοντας βοήθεια σε ανασφάλιστες γυναίκες και σε άτομα με ειδικές ανάγκες.

Διοργανώνει δράσεις κοινωνικής παρεμβατικότητας με σκοπό τη διαμόρφωση ενεργών πολιτών, καθώς και την καλλιέργεια και ανάπτυξη του εθελοντισμού και της κοινωνικής προσφοράς. Υποστηρίζοντας τις ευπαθείς ομάδες.

Μοιράζοντας τρόφιμα στους άπορους και στους Υπερπολύτεκνους. Πλάι στις γυναίκες με Καρκίνο στο μαστό και στα παιδιά με ειδικές ανάγκες. Ενισχύοντας τις Παιδογκολογικές κλινικές. Προσφέροντας δωρεάν εξετάσεις σε ανασφάλιστους. Δημιουργώντας Τράπεζα Αίματος.

Η οικονομική, αλλά και κοινωνική ενίσχυση των ασθενέστερων κοινωνικά ομάδων, οι παρεμβάσεις της ομάδας μας στα κοινωνικά, πολιτιστικά, περιβαλλοντικά αλλά και αθλητικά δρώμενα της κοινωνίας μας είναι επίσης σημαντική και με μεγάλη απήχηση σε όλους σχεδόν τους φορείς. Διοργανώνοντας δωρεάν Επιστημονικές Ημερίδες. Ενημερώνοντας για την σπουδαιότητα της πρόληψης. Συμμετέχοντας στην Ιατρική υποστήριξη και οργάνωση ομάδων εθελοντών στο μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός, τον Διεθνή Μαραθώνιο.

Η ειδική χειρουργός ιατρός / μαστολόγος, εξειδικευμένη σε θέματα μαστού, Διδάκτωρ Ιατρικής ΑΠΘ Παναγιώτα Σασοπούλου και η γενική ιατρός κ. Λεβαντιώτου, εξέτασαν όλες τις ενδιαφερόμενες γυναίκες με απόλυτη αφοσίωση και στόχο στη κάθε μία ξεχωριστά.

Το κεντρικό μήνυμα είναι ένα : Η ΠΡΟΛΗΨΗ ΣΩΖΕΙ ΖΩΕΣ.
Ανανεώθηκε το ραντεβού για τον Μάρτιο του 2022, καθώς η συμμετοχή των γυναικών ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

Κοινοποίηση