«Λαϊκή Συσπείρωση»: «Στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα των συμβασιούχων του Νοσοκομείου Σερρών»


Τα ζητήματα και τις ελλείψεις στις δομές υγείας και ειδικότερα στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών, τονίζουν με ανακοίνωσή τους, οι εκλεγμένοι με την παράταξη της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην περιφερειακή ενότητας Σερρών.

Παράλληλα, εκφράζουν τη στήριξή τους στον αγώνα των συμβασιούχων του νοσοκομείου Σερρών και καλούν τους πολίτες να συμμετέχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των συμβασιούχων, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα, στις 4 το απόγευμα.

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής:

«Η διαχρονική υποβάθμιση όλων των δημόσιων δομών υγείας του νομού μας είναι έγκλημα. Έχει για αυτουργούς όλες τις κυβερνήσεις της τελευταίας 10ετίας. Ο διαχρονικός οικονομικός στραγγαλισμός του νοσοκομείου μας όπως και της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ), οι προσλήψεις με το σταγονόμετρο και η υποστελέχωση, έχουν προετοιμάσει το έδαφος έχοντας οδηγήσει τμήματα και κλινικές σε κλείσιμο, στα όρια της κατάρρευσης.

Ο διεθνής ανοιχτός διαγωνισμός που πρόκειται να διεξαχθεί για υπηρεσίες φύλαξης, καθαριότητας και σίτισης για το Νοσοκομείο είναι η απόδειξη πως υλοποιείται κατά γράμμα η πολιτική που θέλει το νοσοκομείο- επιχείρηση, να καλύπτει τις ανάγκες του όχι με μόνιμο προσωπικό που θα έχει πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα αλλά με εργαζόμενους συμβασιούχους , για ορισμένο χρόνο, με μισθούς πείνας και ξοδεύοντας στην ουσία πολύ περισσότερα από ότι αν οι αντίστοιχες θέσεις καλυπτόταν από μόνιμο προσωπικό . Είναι το «ευχαριστώ» σε όλους αυτούς που ήταν στην πρώτη γραμμή της πανδημίας. Ο εμπαιγμός από όλες τις κυβερνήσεις ΝΔ,ΣΥΡΙΖΑ,ΠΑΣΟΚ που «αναγνωρίζουν το έργο τους», αλλά συνεχίζουν και επιταχύνουν τις ιδιωτικοποιήσεις, δε μπορεί πλέον να μένει αναπάντητος.

Τώρα πρέπει να δοθεί απάντηση σε διοίκηση, 4η ΥΠΕ, στην Κυβέρνηση, στα κόμματα που συμβάλανε στο ξήλωμα του Δημόσιου Συστήματος Υγείας.
Να δοθεί αγωνιστική απάντηση στήριξης των συμβασιούχων εργαζομένων και του υπόλοιπου προσωπικού του Νοσοκομείου από όλο το λαό των Σερρών .

Μόνο με αγώνες που θα αγκαλιάζονται από το σύνολο των εργατών, των αυτοαπασχολούμενων, των αγροτών, της νεολαίας, των ανθρώπων του μόχθου και της βιοπάλης, μπορεί να πιεστεί η πολιτική ηγεσία.
Υπάρχουν παραδείγματα από αγώνες εργαζομένων όλο το προηγούμενο διάστημα που κέρδισαν μάχες, ΣΣΕ, αυξήσεις μισθών, μέτρα προστασίας.

Καλούμε το σερραϊκό λαό, την Πέμπτη 11 Νοεμβρίου, ώρα 16.00 να συμμετέχει στην συγκέντρωση που καλεί το Σωματείο Συμβασιούχων του Νοσοκομείου Σερρών, στο χώρο της Αντιπεριφέρειας (Νομαρχία) στηρίζοντας τα δίκαια αιτήματά του για :
• Άμεση λύση στο εργασιακό καθεστώς που επικρατεί εδώ και καιρό πάνω στις πλάτες τους
• Στήριξη των Σωματείων, των Συλλόγων των Πολιτικών φορέων και των πολιτών διότι η Υγεία είναι υπέρτατο αγαθό προς όλους
• Έξω οι εργολάβοι από τα νοσοκομεία
• Στήριξη των συμβασιούχων που στηρίζουν το ΕΣΥ και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες
Να διεκδικήσουμε Νοσοκομείο στελεχωμένο σε προσωπικό και εξοπλισμό, που να μπορεί να ανταποκρίνεται πλήρως στις ανάγκες των ασθενών.

Οι εκλεγμένοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Σερρών
Άντσιου Άννα
Ιωαννίδου Μαρία
Κοκαρίδας Δημήτρης
Λάγιος Μάκης
Μαδέσης Νίκος
Στεφανόπουλος Γιάννης
Φαρμάκης Παύλος
Χατζίδου Δέσποινα».

Κοινοποίηση