Τρίτη Διακρατική Συνάντηση του δικτύου Space4People- Συμμετείχε και ο Δήμος Σερρών


Ξεκίνησαν την Τετάρτη 03.11.2021 και ολοκληρώθηκαν την Παρασκευή 05.11.2021 οι εργασίες της 3ης Διακρατικής Συνάντησης (3rdTransnational Meeting) του δικτύου «Space4People» του Προγράμματος URBACT III, με την συμμετοχή όλων των εταίρων, μεταξύ των οποίων και του Δήμου Σερρών. Οι εργασίες πραγματοποιήθηκαν διαδικτυακά λόγω των μέτρων για τον περιορισμό της μετάδοσης του Covid-19.

Τους εταίρους καλωσόρισε ο κ. OlafLewald εκ μέρους της γερμανικής πόλης του Bielefeld, που είναι επικεφαλής του έργου, καθώς και ο κ. Claus Kollinger, τεχνικός συντονιστής του δικτύου “Space4People”.
Κατά την 3ήμερη διάρκεια της Διακρατικής Συνάντησης παρουσιάστηκαν και συζητήθηκαν θέματα σχετικά με τη μέχρι τώρα πορεία και διαχείριση του συνολικού προγράμματος καθώς και της διαδικασίας εκπόνησης των τοπικών Ολοκληρωμένων Σχεδίων Δράσης (Integrated Action Plan – ΙΑΡ) και των Δράσεων Μικρής Κλίμακας (Small Scale Action – SSA) που κάθε πόλη – εταίρος θα ετοιμάσει να παρουσιάσει στο τέλος του προγράμματος.

Η συνάντηση είχε πραγματικά ιδιαίτερη αξία για την πρόοδο των εργασιών αλλά και την ευρύτερη προσέγγιση στις μεθοδολογίες του URBACΤ και στις λύσεις που επιλέχθηκαν από τους εταίρους.

Από τις Σέρρες συμμετείχαν η Συντονίστρια του έργου κα. Φωτεινή Μίκικη, Δρ. Πολιτικός Μηχανικός-Συγκοινωνιολόγος του τμήματος Προγραμματισμού, Ανάπτυξης, Ποιότητας & Αποδοτικότητας, η Συντονίστρια της Τοπικής Ομάδας URBACT-ULG, κα. Ελένη Μαδεμλή, Πολιτικός Μηχανικός της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών και η Αναπληρώτρια Συντονίστρια του τεχνικού αντικειμένου του έργου κα. Ευδοκία Ράντου, Αρχιτέκτων Μηχανικός της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Σερρών. Μαζί τους και η Ομάδα του Τεχνικού Σύμβουλου, κ. Δημήτρης Ρωσσάκης, κ. Πάνος Στογιάννος και κ. Χρήστος Τριγκώνης.

Κοινοποίηση