Ο Τ. Χατζηβασιλείου στον Πρόεδρο ΟΠΕΚΕΠΕ για πληρωμές των Σερραίων παραγωγών


Με τον Πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ Δημήτρη Μελά συναντήθηκε σήμερα ο βουλευτής Σερρών της Νέας Δημοκρατίας Τάσος Χατζηβασιλείου, για να συζητήσουν για ζητήματα του Οργανισμού που απασχολούν άμεσα τους Σερραίους αγρότες.

Ο κ. Χατζηβασιλείου έθεσε στον Πρόεδρο του Οργανισμού το θέμα της αναδρομικής εφαρμογής της Υπουργικής Απόφασης, με την οποία ανακαλείται η χορήγηση Δικαιωμάτων από το Εθνικό Απόθεμα έτους 2020, για δικαιώματα που μεταβιβάστηκαν το 2021. Επιπλέον, ο βουλευτής πρότεινε την επέκταση των εξαιρέσεων ακύρωσης μεταβιβάσεων και σε άλλες περιπτώσεις, πέραν της ανωτέρας βίας.

Στο ερώτημα του βουλευτή για την εξαίρεση αγροτεμαχίων από την πληρωμή του Οκτωβρίου, λόγω του διασταυρωτικού μηχανογραφικού ελέγχου της ΑΑΔΕ, ο κ. Μελάς απάντησε πως οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να απευθυνθούν απευθείας στους φορείς υποβολής των Αιτήσεων Ενίσχυσης και να προβούν στις απαραίτητες διορθώσεις των στοιχείων των ΑΤΑΚ των ιδιόκτητων αγροτεμαχίων, χωρίς αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των εν λόγω αγροτεμαχίων.

Όσον αφορά την περίπτωση αγροτεμαχίων που καλλιεργούνται σε περιοχές του Δικτύου Natura και τα οποία εξαιρέθηκαν από την πληρωμή της Προκαταβολής, ο Πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ διευκρίνισε ότι εξετάζονται οι αρνητικές επιπτώσεις καλλιεργειών, όμως οι παραγωγοί που μετέχουν σε Μέτρα Αγροτικής Ανάπτυξης, δεν θα υποστούν μειώσεις στις ενισχύσεις του Προγράμματος.

Ο κ. Χατζηβασιλείου έθεσε και το θέμα των ενστάσεων επιλεξιμότητας, για το οποίο ο κ. Μελάς απάντησε ότι οι ενστάσεις εξετάζονται ήδη, με στόχο την αποπληρωμή των δικαιούχων το επόμενο διάστημα.

Τέλος, για τις εκκρεμείς πληρωμές παλαιοτέρων ετών, ο κ. Μελάς ενημέρωσε τον βουλευτή Σερρών κ. Χατζηβασιλείου, ότι οι εκκρεμότητες του έτους 2014 θα τακτοποιηθούν σύντομα, ενώ, αμέσως μετά, θα δρομολογηθούν οι πληρωμές για τα έτη από το 2015 κι έπειτα, αφού καταβληθούν οι ενισχύσεις τον Δεκέμβριο.

Κοινοποίηση