Συνάντηση Λ. Αβραμάκη με το Σύλλογο Τριτέκνων νομού Σερρών


Ο Βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Λευτέρης Αβραμάκης, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο, Νικόλαο Παπανίκο και τον Γραμματέα, Νικόλαο Αραμπατζή, του Συλλόγου Τριτέκνων ΠΕ Σερρών «ΕΛΠΙΔΑ».

Στη συνάντηση οι εκπρόσωποι του Συλλόγου παρουσίασαν στο Βουλευτή τα αιτήματα των Τριτέκνων καθώς και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι οικογένειες αυτές στην καθημερινότητά τους. Ο Βουλευτής δεσμεύτηκε ότι θα στηρίξει τα δίκαια αιτήματά τους καθώς η στήριξη των τρίτεκνων οικογενειών αποτελεί ένα ουσιαστικό βήμα για την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος που αντιμετωπίζει με ιδιαίτερη ένταση ο Νομός Σερρών αλλά και η χώρα γενικότερα.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο Λευτέρης Αβραμάκης τόνισε:
«Ζούμε σε μια περίοδο σύνθετων προβλημάτων και μεγάλων προκλήσεων για κάθε ελληνική οικογένεια. Τα προβλήματα αυτά και ιδίως η ανταπόκριση των νοικοκυριών στις οικονομικές υποχρεώσεις τους πολλαπλασιάζονται ανάλογα με τον αριθμό των εξαρτώμενων μελών της κάθε οικογένειας ιδίως όταν τα εξαρτώμενα μέλη είναι ανήλικα παιδιά. Η ΠΕ Σερρών, είναι σαφές ότι αντιμετωπίζει πολύ πιο έντονα το δημογραφικό πρόβλημα, την πληθυσμιακή αποψίλωση και την γήρανση του μόνιμου πληθυσμού. Απαιτούνται ειδικές πολιτικές για την αναστροφή του κύματος φυγής των νέων προς άλλες περιοχές της χώρας ή το εξωτερικό. Οι τρίτεκνες οικογένειες έχουν ακούσει πολλές υποσχέσεις πρακτικά όμως δεν έχουν δει στην πράξη να ικανοποιούνται τα αιτήματά τους.
Είναι σημαντικό να αυξηθούν οι κοινωνικές πολιτικές που θα υποστηρίζουν αποτελεσματικά τις οικογένειες με εξαρτώμενα τέκνα και ειδικά τις τρίτεκνες οικογένειες, καθώς η συνδρομή του κράτους στην προσπέλαση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν μπορούν να λειτουργήσουν ως κίνητρο παρακινώντας νέα ζευγάρια να αποκτήσουν πιο γρήγορα παιδιά. Η Ελλάδα χρειάζεται περισσότερα παιδιά και χρειάζεται όλα τα παιδιά να ζουν με αξιοπρέπεια προστατευμένα από τον κίνδυνο της φτώχειας και των στερήσεων.
Πολλά από τα δίκαια αιτήματα των τρίτεκνων οικογενειών μπορούν να υιοθετηθούν και να ικανοποιηθούν από το κράτος χωρίς ιδιαίτερο δημοσιονομικό κόστος. Οφείλουμε όλοι να σταθούμε δίπλα τους και να στηρίξουμε κάθε πρωτοβουλία που θα βελτιώσει την καθημερινότητά τους γνωρίζοντας ότι κάθε θετική εξέλιξη αποτελεί και ένα βήμα για την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος της χώρας».

Κοινοποίηση