Γ. Παπανδρέου από Σέρρες: «Συμμετοχική δημοκρατία, κοινωνική δικαιοσύνη, ‘απελευθέρωση’ από τη γραφειοκρατία» (Βίντεο & φωτογραφίες)


Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κώττας- Ζωή Χειμωνίδου

Χωρίς Carmina Burana, αλλά με Μάνο Λοΐζο και «Καλημέρα Ήλιε», που κάνει ακόμη και τους λιγότερο φανατικούς κεντρώους να αναπολούν και να τους «ξυπνά» μνήμες, έφτασε στην πλατεία Κρονίου, στο κέντρο της πόλης των Σερρών, ο υποψήφιος Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Γιώργος Παπανδρέου.

Στο πλαίσιο της περιοδείας του και ενόψει της εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη Προέδρου στο Κίνημα Αλλαγής, ο πρώην Πρωθυπουργός και εκ νέου διεκδικητής της Προεδρίας, βρέθηκε σήμερα το απόγευμα στις Σέρρες, με αναφορές στον «πράσινο ήλιο του ΠΑΣΟΚ», που προσδοκά- όπως δήλωσε- να «ανατείλει» ξανά.

Στην ομιλία του προς τους πολίτες, ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε στους τρεις βασικούς άξονες, στους οποίους θα επικεντρωθεί η πολιτική του:
• Συμμετοχική δημοκρατία.
• Κοινωνική δικαιοσύνη
• «Απελευθέρωση» των πολιτών από τη γραφειοκρατία.

«Θέλουμε να εγγυηθούμε τα βασικά δικαιώματα για κάθε πολίτη. Δεν μπορεί να υπάρχουν κέντρα υγείας, νοσοκομεία, όπως εδώ στις Σέρρες, τα οποία δημιουργήσαμε και να ρημάζουν. Χρειάζεται να επενδύσουμε στην παιδεία, στην υγεία, στην κατοικία, στη σύνταξη, στο περιβάλλον, σε σωστές θέσεις εργασίας. Θέλουμε να απελευθερώσουμε τον πολίτη από το βάρος της κομματικής ή της πελατειακής γραφειοκρατίας, που βάζει εμπόδια μπροστά στον πολίτη, ακριβώς για να τον αναγκάσει να ‘ζητιανεύει’ και να του παίρνει την ψήφο. Εμείς δεν θέλουμε προνόμια για τους λίγους. Είμαι εδώ γιατί πιστεύω ότι ξανά μπορούμε να φτιάξουμε αυτό το ωραίο κίνημα» ανέφερε ο κ. Παπανδρέου, ο οποίος αναφέρθηκε και στα «βάρη» που κλήθηκαν να «σηκώσουν» οι πολίτες, με ευθείες αιχμές στην πολιτική της ΝΔ και με «πλάγιες» βολές εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ:
«Πληρώσαμε πολλά, σηκώσαμε βάρη, πονέσαμε όλοι μας, εσείς, ο Ελληνικός λαός. Αυτά θα ήταν αχρείαστα αν δεν υπήρχε η σπατάλη της ΝΔ και η στατιστική απάτη που μας απαξίωσαν διεθνώς. Εμείς όμως κρατήσαμε ψηλά την Ελλάδα, παρά τις δυσκολίες, το πληρώσαμε, πονέσαμε, αλλά είδε ο Ελληνικός λαός ότι τα μεγάλα λόγια των άλλων κομμάτων δεν ήταν τίποτε άλλο παρά εύκολες υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα».

Οι αναφορές στο νομό Σερρών

Αναφερόμενος στο νομό Σερρών ο κ. Παπανδρέου υπογράμμισε πως είναι ένας νομός με τεράστιες δυνατότητες, πλούτο και για τον αγροτικό τομέα και με τη γεωθερμία, που δυστυχώς είναι στις τελευταίες θέσεις από πλευράς ΑΕΠ στην Ελλάδα και με υψηλούς ρυθμούς μετανάστευσης και αριθμό πληθυσμού που φθίνει.

Κοινοποίηση